powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Επιτυχής ολοκλήρωση του Παγκόσμιου Τουρνουά Σκάκι Νέων-Νεανίδων 2015 στο Porto Carras Grand Resort

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Τουρνουά Σκάκι Νέων - Νεανίδων 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Porto Carras Grand Resort, 24 Οκτωβρίου - 6 Νοεμβρίου 2015.
Παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα κατέκτησε για ακόμα μια
φορά η 15χρονη σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου πετυχαίνοντας μια σπουδαία διάκριση για το ελληνικό σκάκι στα παγκόσμια ατομικά πρωταθλήματα εφήβων – νεανίδων, παίδων – κορασίδων (μέχρι 8, 10, 12, 14, 16 και 18 ετών).
Η Σταυρούλα Τσολακίδου, κατάφερε να νικήσει στον τελευταίο γύρο την Αμερικανίδα Agata Bykovchev, κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Κορασίδων μέχρι 16 ετών, συγκεντρώνοντας 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα). Στην κατηγορία αυτή πήραν μέρος 95 αθλήτριες από 61 χώρες, μεταξύ των οποίων 9 διεθνείς μετρ γυναικών (WIM) και 16 μετρ της FIDE γυναικών (WFM).
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης η Αναστασία Αβραμίδου (πρωταθλήτρια Ευρώπης Κορασίδων 2014 μέχρι 14 ετών) στην ίδια κατηγορία αγώνων, ισοβαθμώντας στις θέσεις 3 – 8 και με τα κριτήρια ισοβαθμίας κατέκτησε την 6η θέση. 
Η Αναστασία συγκέντρωσε 8 βαθμούς με 5 νίκες και 6 ισοπαλίες. Από τα αγόρια την καλύτερη εμφάνιση σημείωσε ο Ευγένιος Ιωαννίδης  (ΠΣ Περιστερίου 2277) ο οποίος στην κατηγορία έως 14 ετών με 8β. πήρε την 16η θέση. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 54 αγόρια και 23 κορίτσια (77 αθλητές και αθλήτριες) σε σύνολο 1.563 σκακιστών και σκακιστριών από 91 χώρες.
Για τη φιλοξενία του Παγκόσμιου Τουρνουά Σκάκι χρησιμοποιήθηκαν εκτός από τo συνεδριακό κέντρο Olympic Hall – το μεγαλύτερο και πληρέστερο συνεδριακό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα, συνολικής χωρητικότητας 2.300 συνέδρων - όλες οι συνεδριακές αίθουσες των ξενοδοχείων Porto Carras Meliton 5* και Porto Carras Sithonia 5*.

Επιπλέον, όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε party με djs στο Νight Club του Porto Carras Sithonia 5*, happenings και διαγωνισμούς στον ολοκαίνουριο χώρο Bowling Food & Drinks στο Porto Carras Meliton 5* αλλά και μοναδικές υπηρεσίες σπα και θαλασσοθεραπείας καθώς το Porto Carras προσέφερε στη νικήτρια ομάδα της ημέρας μια θαλασσοθεραπεία, στις βραβευμένες από τα World Luxury Spa Awards εγκαταστάσεις των Κέντρων Θαλασσοθεραπείας & Σπα των δύο ξενοδοχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες και επισκέπτες απόλαυσαν αξέχαστες βραδιές στα εστιατόρια και μπαρ του resort, επισκέφθηκαν τα μοναδικής ομορφιάς ιδιωτικά λιμανάκια και τις παραλίες του Porto Carras, έζήσαν μια ξεχωριστή οινοτουριστική εμπειρία κάνοντας οινογευσία στην αίθουσα Μελισσάνθη δοκιμάζοντας τα βιολογικά κρασιά του Κτήματος Πόρτο Καρράς, ενώ πολλοί επιδόθηκαν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως γκολφ, τέννις και πολλά ακόμη στις υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που αποτελέσαμε μέρος της μεγάλης αυτής γιορτής του σκακιού και είναι μεγάλη τιμή για εμάς που η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) επέλεξε για άλλη μια φορά τις εγκαταστάσεις του Porto Carras Grand Resort για τη διεξαγωγή της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης.