powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Υπ. Οικονομίας το Πόρτο Καρράς να επιστρέψει την ενίσχυση 857.000 ευρώ για επενδυτικό σχέδιο

Mε απόφαση του υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη επιβάλλεται κύρωση για την ολική επιστροφή ενίσχυσης 857.000 ευρώ που είχε δοθεί στην εταιρεία «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» για επενδυτικό της σχέδιο.
Σύμφωνα με την απόφαση η κύρωση του ως άνω ποσού
απαιτείται καθώς σύμφωνα με τις εκθέσεις του αρμόδιου Ελεγκτικού Οργάνου προκύπτει ότι:
α) Το Α ΚΟΕ πιστοποίησε δαπάνες που αφορούν στην ανακαίνιση μέρους του ξενοδοχείου VILLAGE INN που αποτελούσε το αντικείμενο της επένδυσης της απόφασης υπαγωγής το οποίο όμως, τελικά, σύμφωνα με την αυτοψία και την τελική έκθεση του ΚΟΕ (Κινητές Ομάδες Ελέγχου )δεν υπήρχε στο γήπεδο της επένδυσης,
β) ο φορέας με δική του πρωτοβουλία και χωρίς να ενημερώσει την Υπηρεσία προχώρησε σε κατεδάφιση του ξενοδοχείου και πραγματοποίησε εργασίες σε διπλανό χώρο και συγκεκριμένα στις πτέρυγες Ιπποκράτης, Ερατώ Ι, Ερατώ ΙΙ και Απόλλων με ονομασία ξενοδοχείου Marina Village & Yacht Club (μικτής μορφής κλασικού τύπου και επιπλωμένων δωματίων)
γ) Ο φορέας ενημέρωσε την υπηρεσία εκ των υστέρων (μετά την επίσκεψη του Α ΚΟΕ και την αίτησή του για συγκρότηση ΚΟΕ για την πιστοποίηση της ολοκλήρωσης της επένδυσης) για διαφοροποιήσεις των σχεδίων του αρχικού επενδυτικού της εταιρείας, λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που συνιστά ανωτέρα βία.
Η επιστροφή του ποσού πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., στα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού. Σε διαφορετική περίπτωση, το χρέος θα βεβαιωθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και θα επιδιωχθεί η είσπραξή του, με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων.
news4.gr
tornosnews.gr

Με την υπ’ αριθµ. 51324/ΥΠΕ/4/00476/Ε/Ν.3299/2004/13.12.2006 απόφαση του Υπουργείου Οικονοµίας και Οικονοµικών ενεκρίθη το από τον Ιούλιο του 2006 υποβληθέν επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για τον εκσυγχρονισµό και την αναβάθµιση κατηγορίας από 3 σε 5 αστέρια του Ξενοδοχείου VILLAGE INN. Η συνολική εγκεκριµένη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε € 4,29 εκατ. και η συνολική εγκεκριµένη επιχορήγηση του δηµοσίου σε ύψος € 1,71 εκατ., ήτοι ποσοστό 40% της εγκεκριµένης δαπάνης του έργου. Έως το τέλος της χρήσης 2010 είχε εκτελεσθεί άνω του 70% των παραπάνω προβλεπόµενων εργασιών ανακαίνισης και αναβάθµισης του ξενοδοχείου , έγινε ο σχετικός έλεγχος και η πιστοποίηση των εργασιών αυτών από το αρµόδιο όργανο Κ.Ο.Ε. του Υπουργείου και εγκρίθηκε η αναλογούσα επιχορήγηση – στο εκτελεσθέν και πιστοποιηθέν τµήµα - ποσού € 857.000, η οποία και εισπράχθηκε .