powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Ο Παρθενώνας της Βόρειας Ελλάδας.

alternatrips.gr
Όταν μου είπαν πρώτη φορά για αυτό το χωριό εντυπωσιάστικα με το όνομά του. Όταν το googlαρα λίγο για να δω φωτογραφίες έπαθα την πλάκα μου. Και όταν το επισκέφθηκα το ερωτεύτηκα. Τόσο όμορφο είναι που νιώθεις ότι είσαι η Αλίκη στη χώρα
των θαυμάτων και δεν θες να γυρίσεις πίσω.
Στις παρυφές το όρους Δραγουδέλι, ο Παρθενώνας είναι από τα πιο όμορφα χωριά της Χαλκιδικής, ίσως και το πιο όμορφο θα έλεγα εγώ, διότι έχει μια φοβερή θέση. Ενώ είναι σκαρφαλωμένο στο βουνό, έχει μια τρομερή θέα σε όλη τη θάλασσα του Ν. Μαρμαρά και στο 1ο πόδι της Χαλκιδικής. Απέραντη φύση, μαγευτική θέα στη θάλασσα και παραδοσιακά σπίτια και ξενώνας. 3 σε ένα pack and go.
Το χωριό είναι πολυπολιτισμικό. Οι κάτοικοι τον χειμώνα μπορεί να είναι μόλις τέσσερεις (4) όμως από την άνοιξη και μετά μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου θα συναντήσετε άγγλους, γάλλους, πορτογάλλους, γερμανούς, στους οποίους ανήκουν κάποια από τα περισσότερα σπίτια. Θα συναντήσετε στα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές ταβερνούλες όπως του Paul, περιηγητές, πεζοπόρους, ποδηλάτες και άλλους φυσιοδίφες να ανεβοκατεβαίνουν στο χωριό και άλλες φορές να φθάνουν μέχρι και την κορυφή του Δραγουδελίου.
Η αρχιτεκτονική μακεδονίτικη με όμορφα παραδοσιακά στοιχεία και εξαιρετικές καμινάδες, μεγάλες αυλές με ροδιές, βατσινιές, μηλιές, αχλαδιές και ότι άλλο βάλει ο νους σου. Πολλά νερά που τρέχουν στις βρύσες του χωριού, μια υπέροχη εκκλησία του 1837 την οποία θα βρείτε ανοιχτή μόνο όταν έχει κάποιο μυστήριο και το σχολείο του χωριού το οποίο είναι πλέον λαογραφικό μουσείο.
Το κλίμα είναι ήπιο στο χωριό. Οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές σε όλες τις εποχές καθώς το καλοκαίρι έχει δροσιά και τον χειμώνα οι θερμοκρασίες δεν φθάνουν κάτω από τους -2 βαθμούς κελσίου. “Όλες οι εποχές είναι υπέροχες”, μας λέει ο κ. Στέλιος από τον Ξενώνα Χοροστάσι, “όμως η άνοιξη βρε παιδί μου είναι κάτι το ιμπρεσιονιστικό στον Παρθενώνα”.
Άνοιξη λέμε να ξαναρθούμε κ. Στέλιο, να μας περιμένετε!