powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Αξιολόγηση διοικητών νοσοκομείων με…άγνωστα κριτήρια! Η νέα «πατέντα» της κυβέρνησης

Τη γνωστή …κομματική γραμμή της επιλογής των διοικητών αλλά και της αξιολόγησης των υπαρχόντων με ….άγνωστα κριτήρια, φαίνεται ότι ακολουθεί για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε ακόμη και η τρόικα να παρέμβει για τηναπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και να μπλοκάρει προηγούμενη κομματική διαδικασία, όπως όλα δείχνουν οι κυβερνητικοί μυαλό δε βάζουν.
Προχωρούν και πάλι σε μια άγνωστη διαδικασία αξιολόγησης των νυν διοικητών των νοσοκομεί
ων ορίζοντας μάλιστα επιτροπή στην οποία συμμετέχει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας που είναι διορισμένη φυσικά από το Μέγαρο Μαξίμου.
Στη νέα επιτροπή αξιολόγησης των νυν διοικητών αλλά και των υποψηφίων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα, επικεφαλής θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος ενώ μέλη της επιτροπής είναι
2. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.).
3. ΝΙΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Καθηγητής Οικονομικών και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
4. ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Σύμβουλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).
5. ΜΠΕΡΕΤΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Οικονομολόγος – Σύμβουλος Διοίκησης της Α.Ε. με την επωνυμία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ»
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην επιτροπή συμμετέχει και άνθρωπος των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος.
Και το ζήτημα είναι ότι η επιτροπή εκτός του ότι θα κληθεί να αξιολογήσει τους νέους υποψήφιους διοικητές, θα αξιολογήσει και τους νυν.
Αξιολόγηση με …μυστικά κριτήρια
Και βέβαια μέσα στο έργο της Επιτροπής είναι η αξιολόγηση των νυν Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών σε «συνέχεια των Εκθέσεων Αξιολόγησης των Διοικητών των οικείων Υγειονομικών Περιφερειών» όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση του Ανδρέα Ξανθού.
Βασική λεπτομέρεια: οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών αξιολόγησαν τους νυν διοικητές με άγνωστα κριτήρια και μάλιστα χωρίς καν να τους ενημερώσουν.
Ανεξάρτητα βέβαια αν και οι σημερινοί διοικητές των νοσοκομείων είχαν διοριστεί με κομματικά κριτήρια και …θεωρούνται «γαλάζια» στελέχη, είναι άγνωστο πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τα ίδια μονοπάτια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Μ αυτά και μ αυτά η κυβέρνηση φαίνεται ότι δίνει «πάτημα» στους νυν γαλάζιουςδιοικητές των νοσοκομείων να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό.
Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δώσει εδώ και λίγες εβδομάδες εντολή στις υγειονομικές περιφέρειες να αξιολογήσουν τους διοικητές των νοσοκομείων.
Ωστόσο η διαδικασία έγινε χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση για τα κριτήρια αξιολόγησης, γεγονός στο οποίο φαίνεται πως θα «πατήσουν» οι γαλάζιοι διοικητέςσύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, για να στραφούν εναντίον των Υγειονομικών Περιφερειών με αγωγές και μηνύσεις.
Μάλιστα η επιχειρηματολογία τους- όπως λένε πηγές του HealthReport.gr– θα εστιάζεται στο ότι τα κριτήρια δεν είναι όμοια από Περιφέρεια σε Περιφέρεια κάτι που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά και αδιαφάνεια στις διαδικασίες απομάκρυνσής τους.

Πάντως η κυβέρνηση για τη διαδικασία αξιολόγησης αλλά και για τα νέα κριτήρια που θα εκδώσει θα υποχρεωθεί να ενημερώσει και τους δανειστές καθώς η προηγούμενη διαδικασία που προέβλεπε διορισμό με βάση τις…επιθυμίες του υπουργού Υγείας, κόπηκε από την τρόικα, πριν ακόμη ξεκινήσει.
Δήμητρα Ευθυμιάδου