powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Τιμήθηκε το “Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας”

Στις 14 Νοεμβρίου εορτάζεται κάθε χρόνο το “Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας”. Ημέρα τιμής και μνήμης στους αγωνιστές του 1821 που έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη πατρίδα. 
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ν.Ποτείδαια χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη
Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημου καθώς και παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παρασκευόπουλου, του Δημάρχου Νέας Προποντίδας κ. Μανώλη Καρρά και του Δημάρχου Κασσάνδρας κ. Βασίλειου Κυρίτση. 
Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ποτείδαιας ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Στυλιανό Μπουρμπούλια, Διοικητικό Υπάλληλο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Ν. Ποτείδαιας, μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν οι Βουλευτές της Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, Γιώργος Βαγιωνάς και Σωτηρία Βλάχου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Τζηρίτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πελαγία Ιορδανίδου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Ν. Ποτείδαιας Γ. Καραγιάννης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.