powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Διφασικό ελαιοτριβείο ΧΑΒΑΔΕΛΟΣ Α.Ε. στην Νικήτη της Σιθωνίας, άριστο λάδι, χωρίς ελαιολύματα που ρυπαίνουν και υποβαθμίζουν τουριστικά την περιοχή μας.

Η Εταιρεία ΧAΒΑΔΕΛΟΣ ΑΘ. Α.Ε. με την Νέα Επένδυση σε Ελαιουργικά Μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας,  οπως υποχρεωτικά ορίζει ο νόμος, πρωτοπορεί στην Χαλκιδική ώστε να μην πέφτει σταγόνα από ελαιολύματα (κατσίγαρος) στο περιβάλλον ,  που ρυπαίνουν και υποβαθμίζουν την τουριστική  περιοχή μας.
Το ελαιοτριβείο βρίσκεται στην  διασταύρωση Νικήτης -
Μαρμαρά - Αγ. Νικολάου , το πρώτο αριστερά πηγαίνοντας για Αγ. Νικόλαο. Λειτουργεί πλέον με την φυγοκέντριση δύο φάσεων για την εξαγωγή του ελαιολάδου. 
Το διφασικό σύστημα (αποκαλούμενο και «οικολογικό σύστημα») δεν χρησιμοποιεί νερό και τα τελικά προϊόντα είναι το ελαιόλαδο και ο ελαιοπυρήνας.
 Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του συστήματος (ψυχρή θλίψη του καρπού) είναι η μη κατανάλωση νερού και η έλλειψη υγρών αποβλήτων πολύ σημαντικό για την περιοχή μας πού είναι τουριστική,  τα περισσότερα τα οποία καταλήγουν ανεξέλεγκτα στη θάλασσα, πέρα από την μπόχα που αναδύεται .
Το ελαιόλαδο που προκύπτει από την διφασική επεξεργασία είναι υψηλήςποιότητας .

Η τεχνολογία των διφασικών ελαιοτριβείων έχει εφαρμοστεί στην Ισπανία σε ποσοστό 95% του συνόλου των ελαιουργείων και αποτελεί μία τεχνικά εφικτή και περιβαλλοντικά αποδεκτή λύση. 

Στην Ελλάδα σύμφωνα με την ΚΥΑ 145116 η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 354 Β' (εδώ) είναι υποχρεωτική η μετατροπή όλων των τριφασικών ελαιοτριβείων σε διφασικά έως τις 8 Μαρτίου 2013. 
Είναι η μοναδική λύση για την Τουριστική Χαλκιδική πέρα από την υψηλής ποιότητας του ελαιολάδου που παράγεται.

Κεντρ. Δ/νση Αγ.Νικόλαος Χαλκιδικής
Ελαιοτριβείο Νικήτη  2375023164