powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

«Μάζεψε» τα μηχανήματα του Αγγελιοφόρου ο Μπακατσέλος – Στον εισαγγελέα οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στο «Αγγελιοφόρο» καταγγέλλουν την ιδιοκτησία της εφημερίδας ότι το βράδυ της Τετάρτης 4/11 «μάζεψε» τον εξοπλισμό της εφημερίδας, δηλαδή τους υπολογιστές και τα μηχανήματα του κτιρίου.
Η ενέργεια της εργοδοσίας σκοπεύει στην εκδίωξη των εργαζομένων της εφημερίδας χωρίς να έχουν απολυθεί, ώστε
να μην μπορούν να εκδίδουν τα απεργιακά τους φύλλα.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα καθώς όπως λένε αποτελεί έκνομη πράξη.
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε και να εκδιωχθούμε με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε εργαζόμενοι, δεν είμαστε απολυμένοι. Με βάση τον νόμο απαγορεύεται η οποιαδήποτε μεταβολή στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας καθώς βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης» δήλωσε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 93,4» ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Γιώργος Μούλκας.

Σύμφωνα με τον κ. Μούλκα «μας έστειλαν τελεσίγραφο να φύγουμε από τα γραφεία της εφημερίδας μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποχωρήσουμε και θα απευθυνθούμε στην εισαγγελία διότι κάτι τέτοιο είναι έκνομη πράξη καθώς η ιδιοκτησία έχει αστικές και ποινικές ευθύνες».

Το κτίριο που στεγάζεται η εφημερίδα ανήκει στην οικογένεια Μπακατσέλου, όχι όμως στην εκδότρια εταιρεία.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι δηλώνουν την πρόθεση τους να διεκδικήσουν τον τίτλο της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», ενώ σε κάθε περίπτωση θα επαναλάβουν την απεργιακή έκδοση της εφημερίδας.

Τέλος, οι εργαζόμενοι αναμένεται να έχουν συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης με τον Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.