powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

7ο Φεστιβάλ Μελιού και 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο.

Μπόλαρης και Αχιλλέας Παστεργίου (Νικήτη)
Εγκαινιάστηκε το 7ο Φεστιβάλ Μελιού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη. Η εξαιρετική ποιότητα του μελιού από όλη τη χώρα είναι εντυπωσιακή. Νέες μονοποικιλιακές
παρουσίες διπλά στις καθιερωμένες για την ποιοτική γεύση παραδοσιακές. 



Τα προϊόντα της μέλισσας βασιλικός πολτός, πρόπολη, γύρη, κερί σε καινοτόμες συσκευασίες και επεξεργασίες. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού και οι καλλυντικές δυνατότητες του παρούσες από νέες επιχειρήσεις με καινοτόμες πρακτικές , νέα προϊόντα, συσκευασίες που επιβάλλονται. Η παρουσία των νέων μελισσοκόμων εντυπωσιακή καθώς και η ευαισθησία, η γνώση και το πάθος των παλιότερων. Η Ομοσπονδία των Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας ανέδειξε τα προβλήματα του κλάδου. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται σε διάλογο με την Ο.Μ.Σ.Ε. ώστε να επιλυθούν δίκαια αιτήματα του δυναμικού κλάδου και προβαίνει στις απαραίτητες συνέργειες για την αντίστοιχη ανταπόκριση από συναρμόδια Υπουργεία. Η ανάδειξη των προοπτικών και των δυνατοτήτων της Μελισσοκομίας , κατ' εξοχήν αειφορικής δράσης , που εδράζει την ποιότητα της στην εκπληκτική βιοποικιλότητα της ελληνικής φύσης είναι πρόκληση και καθήκον για την πολιτεία, τα πανεπιστήμια, τους οργανωμένους φορείς του κλάδου και τους μελισσοκόμους. Το ελληνικό χρυσάφι, το ποιοτικό μέλι της χώρας, με καινοτόμες συσκευασίες που αναδεικνύουν την ποιότητα και τις θεραπευτικές ιδιότητες δικαιούται θέση στα ακριβότερα ράφια της παγκόσμιας αγοράς. Είναι η παρούσα πρόκληση και υποχρέωση μας.
Μάρκος Μπόλαρης

To 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Δεκεμβρίου 2015, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), παράλληλα με το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας.
Το Συνέδριο διοργανώνει η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού,και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης  πρόεδρος ο  Αχιλλέας Παπαστεργίου (Μελισσοκομικός Νικήτης μέλι  ΣΙΘΩΝ)  και τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.