powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Απίστευτο:Υπουργός λέει δεν εφαρμόζει τροπολογία του

Έγινε και αυτό. Σε μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έσπευσε  να διαβεβαιώσει ότι η τροπολογία να  πληρώσουν 320 εκατ. ευρώ για τις επιδοτήσεις  οι αγρότες,  αποζημιώσεις  που μοιράστηκαν 'ψηφοθηρικά' απο την Ν.Δ.
και  από εθνικούς πόρους, δεν θα εφαρμοστεί! Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου κατέθεσε τροπολογία για σταδιακή επιστροφή στην ΕΕ παρανόμων αποζημιώσεων, αλλά αμέσως έσπευσε να να διαβεβαιώσει ότι η τροπολογία δεν θα εφαρμοστεί!
Με αφορμή την τροπολογία που ουσιαστικά εξαναγκάζει τους αγρότες να πληρώσουν 320 εκατ. ευρώ για τις επιδοτήσεις που είχαν πάρει πριν από περίπου 6 χρόνια, γνωστό και ως «πακέτο Χατζηγάκη» ο υπουργός τόνισε από το Βήμα της Βουλής προκαλώντας σάλο: «Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η διαδικασία επανείσπραξης από αγρότες, μέσω των ανακτήσεων, να γίνει όσο είμαι εγώ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Να είναι ήσυχοι ότι τουλάχιστον επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, δεν θα υπάρξουν οι ανακτήσεις». Και συνέχισε με νόημα: «Καταλαβαίνετε τι σας λέω...»
Ανοίγει δηλαδή παράθυρο να μην τεθεί σε εφαρμογή η τροπολογία που η ίδια η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή έτσι ώστε να κοροιδέψει τους Ευρωπαίους, την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που έχουν κρίνει παράνομη την χορήγηση των επιδοτήσεων εν είδει αποζημιώσεων από τον τότε υπουργό Σ. Χατζηγάκη.



Ποιοι θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα και με τόκο

Στη λίστα των... επιστροφών φιγουράρει ένας μεγαλοαγρότης της Πέλλας με 250 στρέμματα πατάτας που εισέπραξε περισσότερα από 100.000 ευρώ για ζημιές που δεν έγιναν ποτέ ή που δεν δικαιολογούσε ο ΕΛΓΑ. Ακολουθεί ένας καλλιεργητής με 3.800 δένδρα από την Αρκαδία που πήρε 81.000 ευρώ, αλλά και παραγωγός αχλαδιών που πήρε 59.000. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους αγρότες-μεγαλοπαραγωγούς που θα κληθούν να δώσουν πίσω τα μεγάλα χρηματικά ποσά που πήραν ως αποζημίωση για ζημιές που δεν είχαν. Στη λίστα υπάρχουν 1.818 αγρότες που έλαβαν 11.600 ευρώ, 783 με 19.330, αλλά και 83 που πήραν από 30.000 έως 100.000 ευρώ. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως ο μέσος όρος αποζημίωσης που πήραν οι περισσότεροι αγρότες δεν ξεπερνούσε τα 150 ευρώ ανά άτομο.