powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Παραλήφθηκε από τον δήμαρχο Μπέο η διαπιστωτική πράξη της αργίας του. Το Δ.Σ. θα ορίσει αντικαταστάτη

Τον Αχιλλέα Μπέο βαρύνουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, όπως σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και η δίκη έχει οριστεί για τις 15 Απριλίου 2016.
Παραλήφθηκε από τον ίδιο, στις 10.30 σήμερα το πρωί, η διαπιστωτική πράξη της αργίας του δημάρχου, που στάλθηκε με συστημένη επιστολή από την
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, η επιστολή παραδόθηκε από υπάλληλο των ΕΛΤΑ και παραλήφθηκε από τον ίδιο τον Αχιλλέα Μπέο, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο του.

Όπως είναι γνωστό, τη διαπιστωτική πράξη, με την οποία τίθεται σε αργία ο δήμαρχος Βόλου, που παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011, υπογράφηκε από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Ηλία Τσέλιγκα, στις 2 Δεκεμβρίου.
Μάλιστα έγινε προσπάθεια επίδοσης της πράξης την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, αλλά η απάντηση ήταν ότι απουσίαζε η υπάλληλος που παραλαμβάνει την αλληλογραφία.
Τον Αχιλλέα Μπέο βαρύνουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, όπως σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και η δίκη έχει οριστεί για τις 15 Απριλίου 2016.
Το Δ.Σ. θα ορίσει αντικαταστάτη
Όπως ορίζει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, αν ο δήμαρχος έχει τεθεί σε αργία, τα καθήκοντά του ασκεί αντιδήμαρχος, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που καλείται να συνεδριάσει σε διάστημα πέντε ημερών (την ερχόμενη Παρασκευή).
Αν το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εκδώσει την ανωτέρω απόφαση μέσα σε προθεσμία πέντε ημερών, αφότου ο δήμαρχος τέθηκε σε αργία, ή αν εκείνοι που ορίστηκαν αρνούνται να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, τα καθήκοντα του δημάρχου ασκεί ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού, που στην περίπτωση του Δήμου Βόλου είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς.