powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Greenpeace: Μας απασχολούν οι Σκουριές, αλλά περισσότερο η ενεργειακή φτώχεια

Greenpeace στον πύργο ψύξης  (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου 
στην Πτολεμαΐδα
Εξηγήσεις για τη στάση της Greenpeace απέναντι στην καταστροφή που συντελείται στις Σκουριές της Χαλκιδικής, για την οποία η περιβαλλοντική οργάνωση έχει κατηγορηθεί για «ένοχη σιωπή», έδωσε μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο υπεύθυνος εκστρατείας για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό Γραφείο της Greenpeace, Τάκης Γρηγορίου.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Greenpeace έχει πάρει θέση για το θέμα και έχει μιλήσει με την τοπική κοινωνία, χαρακτηρίζοντας την περίπτωση αυτή χαρακτηριστικό παράδειγμα της λανθασμένης αντίληψης της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και βιωσιμότητας, ενώ σχολίασε πως οι επενδύσεις που προωθούνται έχουν μηδενικό κοινωνικό όφελος.

«Μας απασχολούν οι Σκουριές», επεσήμανε, όμως ανέφερε πως «πολλά πράγματα προσπαθούμε να κάνουμε» και «δίνουμε όλη μας την ενέργεια στο θέμα της ενεργειακή φτώχειας και πώς θα βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία».

Αναφορικά με το θέμα αυτό, και με αφορμή την «απαγόρευση» των τζακιών, ο Τ. Γρηγορίου κατήγγειλε το γεγονός ότι οι πόροι του ΕΣΠΑ δε διατίθενται για να χρηματοδοτηθεί η ενεργειακή βελτιστοποίηση των ελληνικών σπιτιών, ώστε να μην παρατηρούνται βλαβερά περιβαλλοντικά φαινόμενα όπως η αιθαλομίχλη.