powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Ο Θάνατος του Έλληνα εμποράκου από φόρους, και από το 2007 η Eldorado Gold δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στο Κράτος.

Δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ σε φόρους στο ελληνικό Δημόσιο.
Μήνυμα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ, έστειλε λίγο πριν από τη σημερινή συνάντησή τους (14:30) ο υπουργός Περιβάλλοντος, μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της καναδικής
εταιρείας ότι αναστέλλονται μεταλλευτικές δραστηριότητες στη Χαλκιδική και τις καταγγελίες για τη στάση της κυβέρνησης.
Η πρώτη ερώτηση που θα θέσω στον κ. Ράιτ είναι αν καταλαβαίνει πως η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία και όχι το Ελ Ντοράντο ή μπανανία, είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης και κατηγόρησε την Eldorado Gold ότι προσπαθεί να κάνει «πολιτικό σόου» στέλνοντας «εκβιαστικά τελεσίγραφα» στην Αθήνα.
Ο υπουργός τόνισε ότι η θυγατρική της καναδικής εταιρείας, Ελληνικός Χρυσός, δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ σε φόρους στο ελληνικό Δημόσιο –καθότι εμφανίζεται ζημιογόνα παρά το γεγονός ότι εξάγει μεταλλεύματα στην Κίνα– και ανέφερε ότι υπάρχει υποψία για τριγωνικές συναλλαγές.

Υπογράμμισε παράλληλα πως υπάρχουν σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν, αναφέροντας ως παραδείγματα με τη μέθοδο της μεταλλουργίας και την κατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα.

«Ομηρία» εργαζομένων

Θυμίζουμε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου και στις ερωτήσεις που δέχτηκε, ο πρόεδρος της Eldorado Gold χαρακτήριζε το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού «τοπική μειοψηφία», ενώ τόνιζε ότι η εταιρεία είναι θύμα ενός άρρωστου πολιτικού παιχνιδιού.

Για την εταιρεία προτεραιότητα είναι η έκδοση της άδειας δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές που εκκρεμεί από το 2013 και του εργοστασίου επεξεργασίας μεταλλευμάτων στην Ολυμπιάδα για το οποίο τα απαραίτητα έγγραφα υποβλήθηκαν τον Δεκέμβριο. Μάλιστα θεωρούν ότι πρόκειται για... «αδειοδοτήσεις ρουτίνας».