powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Συγκλονίζει ο πατέρας της 41χρονης άτυχης γυναίκας, που μαχαιρώθηκε στην Ορμύλια.

Συγκλονίζει ο πατέρας της 41χρονης που μιλά στο protothema.gr: «Έσφαξε την κόρη μου μέσα σε μισό λεπτό μπροστά στα μάτια του μεγάλου τους γιου» - Πήγε στο σπίτι της άτυχης γυναίκας κρύβοντας το μαχαίρι που την σκότωσε στα ρούχα του – Πώς έγινε το φονικό – Φόβοι για την τύχη του μικρού Φοίβου
Δεν έχουν τέλος οι εφιαλτικές ώρες που ζει η οικογένεια της άτυχης 41χρονης την οποία ανήμερα των Φώτων έσφαξε
μέσα στο σπίτι της στην περιοχή Ορμύλια της Χαλκιδικής ο εν διαστάσει σύζυγός της, Λέσι Τζέιμς Κλωντ.
 Ο 34χρονος, αλβανικής καταγωγής, μαχαίρωσε θανάσιμα την 41χρονη μπροστά στον μόλις έξι ετών γιο τους και στη συνέχεια άρπαξε το μικρότερο σε ηλικία παιδί τους. Έκτοτε αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ο πατέρας της άτυχης γυναίκας, κ. Χαράλαμπος Μαυρομάτης, μίλησε στο protothema.gr και περιέγραψε πώς έγινε το φονικό, αποκαλύπτοντας ότι ο 34χρονος πήγε αποφασισμένος για να σκοτώσει.  «Έσφαξε την κόρη μου μέσα σε μισό λεπτό μπροστά στα μάτια του μεγάλου τους γιου», δηλώνει συγκλονισμένος. «Το παιδί φώναξε σε βοήθεια κι έδειξε στη γυναίκα μου τη μάνα του νεκρή. Στον πάνω όροφο έμενε η κόρη μου και κάτω εμείς. Η γυναίκα μου ήταν σπίτι όταν έγινε αυτό. Δεν ακούστηκε τίποτα, γιατί ο,τι έγινε έγινε μέσα σε μισό λεπτό. Ανέβηκε επάνω, την έσφαξε και ξανακατέβηκε, αρπάζοντας το εγγονάκι μου που ήταν έξω», προσθέτει.

Ο αδίστακτος δολοφόνος, μάλιστα, δευτερόλεπτα πριν σφάξει την εν διαστάσει σύζυγό του, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι μπροστά βρισκόταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία γιος τους, χαιρέτησε τη μητέρα της 41χρονης δείχνοντας απόλυτη ψυχραιμία. «Η γυναίκα μου ήταν στο κεφαλόσκαλο μαζί με μία κουμπάρα της κόρης μου. Ετοιμάζονταν να πάρουν στον παιδότοπο τα παιδιά τους. Αυτός βρήκε ανοιχτή την πόρτα. Πέρασε από μπροστά τους κι έτρεξε πάνω. Η γυναίκα μου δεν έδωσε σημασία, τον ρώτησε τι κάνει κι αυτός είπε καλά. Σε μισό λεπτό κατέβηκε και την είχε σφάξει. Η γυναίκα μου άκουσε που έκλαιγε ο εγγονός μου κι έτρεξε πάνω και βρήκε το παιδί μας σφαγμένο. Κουβαλούσε και μαχαίρι μαζί του. Αυτό που την σκότωσε δεν ήταν μαχαίρι του σπιτιού», αποκαλύπτει ο πατέρας της άτυχης γυναίκας.

Ο 34χρονος, αν και η οικογένεια της 41χρονης, γνώριζε ότι ήταν βίαιος δεν είχε δείξει ποτέ ότι ήταν ικανός για ένα τόσο φρικιαστικό έγκλημα, όπως υποστηρίζουν οι οικείοι της άτυχης γυναίκας. 
«Την είχε απειλήσει και στο παρελθόν. Είχε ενημερώσει και τον δικηγόρο της για τις απειλές που δεχόταν. Δεν είχαμε υποψιαστεί ότι μπορούσε να φτάσει ως εκεί. Ξέραμε ότι είναι βίαιος. Στην αρχή έδειχνε καλή εικόνα σε όλους. Φαινόταν πράος και ήσυχος, αλλά τελικά δε μπορούσε να συνεχίσει να κρύβεται κι όταν ερχόταν σε φιλονικία έδειχνε το πραγματικό του πρόσωπο. Η κόρη μου προσπαθούσε να αποστασιοποιηθεί και να χωρίσει για πάνω από δυο χρόνια και τον περασμένο Αύγουστο χώρισαν οριστικά. Έκτοτε, την ενοχλούσε, έκανε κάνα δυο επεισόδια στα οποία δε δώσαμε σημασία και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε», λέει με φωνή που σπάει ο κ. Μαυρομάτης.

«Φοβόμαστε για το εγγονάκι μας που το άρπαξε. Νομίζω ότι μπορεί να του κάνει τα πάντα. Το παιδάκι μου να βρούμε, το εγγονάκι μου. Άμα πάθει κάτι θα τρελαθώ», σημειώνει, ακόμη, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς ανησυχεί μήπως ο 34χρονος δράστης κάνει κακό και στον μόλις 4,5 ετών, Φοίβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Χαμόγελο του Παιδιού, το απόγευμα της Πέμπτης έγινε μια κλήση στην αστυνομία από έναν οδηγό νταλίκας που εκινείτο στην περιοχή των Ιωαννίνων, ο οποίος υποστηρίζει πως είδε τον δράστη μαζί με το παιδί και ένα τρίτο άτομο μέσα σε ένα όχημα. Αυτά είναι και τα τελευταία στοιχεία ως προς την εξέλιξη της συγκλονιστικής υπόθεσης που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. 

Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Χαμόγελου, «στην κλήση που δεχτήκαμε ο οδηγός μας είπε ότι ένας άνδρας που μοιάζει με τον 34χρονο σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο, αγόρασε νερά και ρώτησε εάν έχει αντιπυρετικό φάρμακο. Το παιδί γνωρίζουμε ότι το άρπαξε από το σπίτι του άρρωστο και με πυρετό. Ο οδηγός είδε το Amber Alert που έχουμε εκδώσει και έτσι μας τηλεφώνησε».

Η αστυνομία, παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αδίστακτος δολοφόνος, που έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο σχετικά με υποθέσεις που αφορούν σε οπλοκατοχή και ναρκωτικά, να έχει προλάβει να διαφύγει στην Αλβανία. Οι Αρχές, εντούτοις, εκφράζουν ελπίδες ότι ίσως και να μην τα έχει καταφέρει και να κρύβεται κάπου εντός της χώρας, αφού άνδρες της αστυνομίας από την πρώτη στιγμή έφτασαν στο σπίτι της 41χρονης κι έστησαν μπλόκα σε όλους τους δρόμους δίχως να χαθεί πολύτιμος χρόνος.