powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

"Καμπάνα" σε Προϊστάμενο Δήμου για θανατηφόρο τροχαίο λόγω λακκούβας

Σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή, καταδίκασε πρωτόδικα τον πρώην  προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, καθώς του καταλογίστηκε υπαιτιότητα για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημαΝα σημειωθεί ότι για πρώτη φορά υπήρξε τιμωρία προϊσταμένου τεχνικης υπηρεσίας για παρόμοια υπόθεση. Η υπόθεση αφορά στον θάνατο, σε τροχαίο, 30χρονου αστυνομικού, το Μάρτιο του
2010, στα Χανιά.Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το τροχαίο δυστύχημα συνέβη όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ο νέος άντρας έπεσε σε λακκούβα κι εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να χάσει τη ζωή του.
Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του πατέρα του αδικοχαμένου νέου, Δημήτρη Ανδρουλάκη, στο «Ράδιο Κρήτη» και τον Μανώλη Αργυράκη, ενώ τραγική ειρωνία αποτελεί το γεγονός ότι τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς, δηλαδή λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα, ο πατέρας είχε καταθέσει αναφορά για τη συγκεκριμένη λακκούβα στο Δήμο αλλά, όπως είπε, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς!
Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως, ήταν συνολικά επτά άτομα, ο τότε προϊστάμενος και το συνεργείο του Δήμου, όμως πέρα από την καταδίκη του τότε προϊσταμένου, το υπόλοιπο συνεργείο κρίθηκε αθώο.
Οι νομικοί εκπρόσωποι του τότε προϊσταμένου δήλωσαν πως θα ασκήσουν έφεση για την επανεξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς -όπως είπαν- υπάρχει πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας ότι το δυστύχημα έγινε, πριν από το σημείο όπου υπήρχε η καθίζηση.
Επίσης, επισήμαναν πως στα διοικητικά δικαστήρια, σε πρώτο βαθμό, απερρίφθη η αίτηση της οικογένειας του θύματος, που ζητούσε αποζημίωση από τον Δήμο, ενώ θα ακολουθήσει και η δίκη στα διοικητικά δικαστήρια σε δεύτερο βαθμό.
Τον ερχόμενο Μαϊο, ο τότε προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας και ο πρώην δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης θα καθίσουν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος.