powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Ωρεοί Εύβοιας: Αστυνομικός πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο για να σκοτώσει τον σκύλο της γειτόνισσας του.

Θεωρούσε δεδομένο ότι κανείς δεν θα τολμήσει να τον καταγγείλει στην Αστυνομία .
Ένορκη Διοικητική Εξέταση και δικογραφία σχηματίζεται εις βάρος του αστυνομικού που χθες πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο στην αυλή της γειτόνισσας του στους Ωρεούς της Βόρειας Ευβοίας προκειμένου να σκοτώσει τον σκύλο της μάλιστα μπροστά
στα μάτια του ανήλικου γιού του και ενώπιον της ιδιοκτήτρια τους ζώου.

Ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Ιστιαίας ευτυχώς δεν πέτυχε το σκυλί και η αυτόπτης μάρτυρας και γειτόνισσα του αφού μάζεψε από την αυλή της τον κάλυκα από το υπηρεσιακό του περίστροφο ενημέρωσε την Αστυνομία. Η Λίλα Ευθυμιοπούλου πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείο Βόρειας Ευβοίας «Ήρα», που επικοινώνησε με το www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι αστυνομικός διευθυντής Χαλκίδας Κώστα Λάμπρου επιβεβαίωσε το συμβάν επισήμανε ότι θα γίνει και Ε.Δ.Ε. και ότι φυσικά σχηματίζεται δικογραφία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η γυναίκα και ιδιοκτήτρια του θηλυκού σκύλου είχε το ζώο δεμένο στην περιφραγμένη αυλή της. Όταν ο γιος του αστυνομικού – που βρισκόταν στην αυλή του γειτονικού σπιτιού – άρχισε να προκαλεί το ζώο από απόσταση, ο σκύλος γαύγισε και η κηδεμόνας του βρήκε να δει τι συμβαίνει.

Τότε είδε τον γείτονα της, που υπηρετεί στο Α.Τ. Ιστιαίας, να βγάζει το υπηρεσιακό του περίστροφο και να πυροβολεί προς την δική της κατεύθυνση τον σκύλο που ήταν δίπλα της. Ο αστυνομικός αστόχησε, το σκυλί γλύτωσε και η γυναίκα έμεινε σοκαρισμένη. Εντούτοις ενημέρωσε για τον τραμπούκο γείτονα της στην Αστυνομία και έκπληκτη έμαθε ότι ο δράστης ισχυριζόταν στους αστυνομικούς και συναδέλφους του ότι το σκυλί, που βρισκόταν δεμένο στην περιφραγμένη αυλή και δεν μπορούσε να φύγει από εκεί, του είχε επιτεθεί και του είχε σκίσει τα ρούχα!

Ο δράστης όταν βέβαια πληροφορήθηκε ότι για το έγκλημα έχει ενημερωθεί η Αστυνομία κάλεσε στους γείτονες του στο τηλέφωνο και επικαλούμενος τη γειτνίαση τους εδώ και χρόνια ρωτούσε να μάθεις ποιος κάλεσε και ενημέρωσε την Αστυνομία ενώ απειλούσε άπαντες. Φυσικά την γειτνίαση ο δράστης δεν την υπολόγισε πριν πυροβολήσει προς το ζώο, ούτε αυτό τον έκανε να σεβαστεί τους γείτονες του αν και γνώριζε ότι το σκυλί είναι εξαιρετικά φιλικό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι θεωρούσε δεδομένο ότι κανείς δεν θα τολμήσει να τον καταγγείλει στην Αστυνομία και η Ε.Δ.Ε. θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα διαλευκάνει για το πως αντέδρασε το Α.Τ. Ιστιαίας αναφορικά με την υπόθεση.