powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Η ξανθιά αγρότισσα που αναστάτωσε τα μπλόκα και το… δανεικό τρακτέρ

Μπορεί να μην έχει δικό της τρακτέρ αλλά αυτό δεν εμπόδισε την 25χρονη Μαρία-Πετρούλα Σκλιά από την Κόρινθο, που εργάζεται σε οικογενειακή πτηνοτροφική επιχείρηση να βρεθεί στα μπλόκα των αγροτών στη Σωληνουργία.
Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης «πήρε το John Deere του φίλου
της και απέκλεισε και αυτή μαζί με άλλους αγρότες τους δρόμους. Θα παραμείνει εκεί, πάνω στο τρακτέρ έως ότου υπάρξουν μέτρα για τους νέους αγρότες, όπως λέει».
Η Μαρία-Πετρούλα Σκλιά είναι απόφοιτος πολιτικών επιστημών, έχει γνώση οικονομικών και, το σημαντικότερο, είναι η μόνη από τρία άλλα αδέλφια της που μετέχει στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Θέλει μάλιστα να συναντήσει τον πρωθυπουργό. Τι θα του πει; «Δώστε κίνητρα για τους νέους αγρότες για να γυρίσουμε πίσω στα χωράφια μας και στα πτηνοτροφεία μας. Ετσι όπως τα κάνετε, δεν βγαίνει, μας καταστρέφετε».

Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα συμπλήρωσε: «Αν συναντήσω κάποια στιγμή τον κ. Τσίπρα θα ήθελα να μου έλεγε αυτός τι είδους κίνητρα δίνει σήμερα η κυβέρνηση στους νέους αγρότες». «Έως ότου όμως συναντήσει τον Πρωθυπουργό η γαλάζια (ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του Π. Τατούλη) αγρότισσα θα παραμείνει στα μπλόκα, στο δανεικό τρακτέρ του φίλου της», καταλήγει ο ΒΗΜΑτοδότης.