powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Ο Δήμος Ν.Προποντίδας συμμετείχε στην ομιλία για τις καταστροφικές επιπτώσεις από την εξόρυξη χρυσού στην Κεντρική Μακεδονία στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.


Η Κίνηση Πολιτών SOS Κεντρική Μακεδονία – Κίνηση Πολιτών (Λευκός Πύργος) πραγματοποίησε ομιλία - ενημέρωση - συζήτηση  για τις καταστροφικές επιπτώσεις από την εξόρυξη χρυσού στην Κεντρική Μακεδονία, χθες Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.
Ομιλητές ήταν οι κύριοι: Ζάγκας Θεοχάρης Δασολόγος – Καθηγητής ΑΠΘ, Παπαζάχος Κωνσταντίνος Καθηγητής Γεωφυσικής ΑΠΘ, Ελευθεριάδης Χρήστος
Φυσικός – Αν. Καθηγητής ΑΠΘ, Γκόρας Γεώργιος Γεωπόνος – Δρ Μελισσοκομίας ΑΠΘ, Λεκίδης Βασίλειος Δντης Ερευνών ΙΤΣΑΚ – ΟΑΣΠ.
Συζητήθηκαν οι καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία, το νερό, την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον από την εξόρυξη χρυσού όχι μόνο στη Χαλκιδική αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία.
Στη συζήτηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Προποντίδας κ. Λέλεκας Ανδρέας ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη του Δήμου Νέας Προποντίδας στον αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού.
Ο Δήμος Νέας Προποντίδας με το 21-12-2015 ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με άλλους 35 Δήμους της Μακεδονίας και της Θράκης λένε όχι στην εξόρυξη χρυσού.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς