powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Απεργούν τα ΚΕΠ η πιο επιτυχημένη υπηρεσία που έχει να επιδείξει ο Δημόσιος τομέας , για έλλειψη προσωπικού

Σε απεργία κατεβαίνουν στις 20 Ιανουαρίου οι υπάλληλοι των ΚΕΠ κατηγορώντας το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι «δεν αντιμετωπίζει τα υπάρχοντα προβλήματα, επιλέγοντας να μην τα βλέπει, οδηγεί το θεσμό σε επικίνδυνα μονοπάτια». Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι των ΚΕΠ διαμαρτύρονται για
την «έλλειψη προσωπικού, εκπαίδευσης και προγραμματισμού που παρατηρείται στον κλάδο μας ο οποίος ολοένα και φορτώνεται με μεγαλύτερο όγκο εργασίας», αλλά και το γεγονός ότι δεν ικανοποιείται το αίτημα για αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους.

 Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:

«Τους τελευταίους μήνες η Ομοσπονδία ενημέρωσε για πολλοστή φορά την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας και ταυτόχρονα για την πρόθεσή της να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει το κύρος του θεσμού, των εργαζομένων αλλά και των πολιτών.

Είναι γεγονός ότι η τακτική του Υπουργείου να μην αντιμετωπίζει τα υπάρχοντα προβλήματα, επιλέγοντας να μην τα βλέπει, οδηγεί το θεσμό σε επικίνδυνα μονοπάτια. Έχουμε κατά επανάληψη τονίσει την έλλειψη προσωπικού, εκπαίδευσης και προγραμματισμού που παρατηρείται στον κλάδο μας ο οποίος ολοένα και φορτώνεται με μεγαλύτερο όγκο εργασίας, αδυνατώντας να φέρει εις πέρας τον αρχικό του ρόλο. Να αποτελεί δηλαδή το πρότυπο της Δημόσιας Διοίκησης.

Φαινόμενα όπως η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, που μάλιστα ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τα οποία παρατηρούνται αυτό το διάστημα με την εισαγωγή των αποκλειστικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, σίγουρα δεν προάγουν τα θεσμό. Ο υποτιθέμενος προγραμματισμός των διαδικασιών έχει μείνει για άλλη μια φορά μόνο στη θεωρία.

Ένα πάγιο και πέρα για πέρα δίκαιο αίτημά μας, η αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας. Κινδυνεύει από το άρθρο 11 του ν. 3429/2005 (Α΄ 314), όπου στο τέλος της παραγράφου και εντός παρενθέσεως αναφέρει: «(αποκλειομένων σε κάθε περίπτωση των συμβάσεων μίσθωσης έργου)». Και σα να μην έφθανε αυτό το άρθρο 26 του ίδιου νόμου αναφέρει «Στην περίπτωση που έχει κατατεθεί αίτηση για αναγνώριση προϋπηρεσίας που δεν αναγνωριζόταν με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο αλλά αναγνωρίζεται πλέον με το ισχύον (π.χ. αναγνώριση προϋπηρεσίας σε ΝΠΙΔ για υπάλληλο του Δημοσίου), τότε θα πρέπει η αίτηση αναγνώρισης να υποβληθεί εκ νέου μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου και τα σχετικά οικονομικά αποτελέσματα θα ανατρέχουν στην ημερομηνία υποβολής της εν λόγω αίτησης».

Συνάδελφοι,

Είναι μονόδρομος για εμάς και προκειμένου να το επιτύχουμε θα προβούμε σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016.

Δεν θα ανεχτούμε πλέον άλλο εμπαιγμό.

Δεν ζητούμε κάτι παράλογο, απαιτούμε σεβασμό και έμπρακτη αναγνώριση της τεράστιας συμβολής μας ως εργαζόμενοι στην Δημόσια Διοίκηση. Σε μια υπηρεσία που έχει καθολική αποδοχή στους πολίτες και αποδεικνύεται με:

Την τροποποίηση και επανακαθορισμό διαδικασιών αρμοδιότητας ΟΑΕΔ.

Τον άμεσο προγραμματισμό προσλήψεων έμπειρου προσωπικού.

Τη συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση, τη μεθόδευση και την υλοποίηση νέων διαδικασιών.

Την τροποποίηση των διατάξεων του υπό ψήφιση νομοσχεδίου «Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης» με σκοπό την πρόταξη των υπαλλήλων του κλάδου ΔΥΠ για θέσεις ευθύνης ΚΕΠ.

Την προστασία του χρόνου προϋπηρεσίας των εργαζομένων των ΚΕΠ που προκύπτει από το άρθρο 24 του νόμου 4305/2014 (ΦΕΚ 237/Α/31-10-2014) κατά την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου και μισθολογίου.

Συνάδελφοι,

Έφτασε η ώρα που η πολιτική ηγεσία πρέπει να πάρει αποφάσεις καίριες για το μέλλον των ΚΕΠ. Έφτασε και για εμάς η χρονική στιγμή να αγωνιστούμε πλέον για τα δίκαια αιτήματά μας που σκοπό έχουν την προστασία του θεσμού των ΚΕΠ.



Σας καλούμε να αγωνιστείτε μαζί μας για τη διεκδίκηση των πάγιων και δίκαιων αιτημάτων μας.



Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:00.

Σ’ αυτή την απεργία δεν χρειαζόμαστε θεατές.

Σ’ αυτή την απεργία κινητοποιούμαστε όλοι για το εργασιακό μας μέλλον. Για να συνεχίσουμε να είμαστε το φωτεινό παράδειγμα στη Δημόσια Διοίκηση.

Σας περιμένουμε όλους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ……………………..Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΩΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ………..ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ