powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Διαμαρτυρία του κινήματος SOS Χαλκιδική στην Περιφέρεια, και συνάντηση με τον Απ. Τζιτζικώστα.

φωτο Στελιαρου Φυλιω
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιδρούν στην επένδυση εξόρυξης χρυσού. 
Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα εκφράζοντας  την δυσαρέσκειά τους για τις
πρόσφατες δηλώσεις του υπέρ της Ελληνικός Χρυσός, ζητώντας να τεθεί ως θέμα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να πάρουν θέση. 
Ο Α. Τζιτζικώστα,  δήλωσε ότι άκουσε τους προβληματισμούς των κατοίκων της περιοχής και επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας υπέρ των επενδύσεων.
«Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε πλούτο στην περιοχή μας και νέες θέσεις εργασίας, αρκεί αυτές οι επενδύσεις να μη βλάπτουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία» ανέφερε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Από το 2014 μέχρι σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 12 αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων που καταρρίπτουν τις αιτιάσεις των κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση».

Πάντως, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι ίδιοι ασφυκτικοί έλεγχοι που γίνονται στην περιοχή, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύσουν το περιβάλλον και η δημόσια υγεία.

Ερωτηθείς εάν το θέμα θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απάντησε ότι έχει, ήδη, συζητηθεί, ωστόσο η Περιφέρεια δεν έχει καμιά αποφασιστική αρμοδιότητα για την επένδυση και επομένως δεν μπορεί να λάβει οποιαδήποτε απόφαση. «Αν, πάντως, επιθυμεί η αντιπολίτευση, μπορεί να εισάγει ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία» διευκρίνισε.