powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Συναυλία αλληλεγγύης στους έξι διωκόμενους, στον Σταυρό 12-2-16

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα εκδικασθεί στο Πλημ/κείο Θεσ/νίκης η υπόθεση των έξι συμπολιτών μας και συναγωνιστών μας, που κατηγορούνται «για παρεμπόδιση συγκοινωνίας με πρόθεση», μετά το συμβολικό κλείσιμο του δρόμου Σταυρού – Ολυμπιάδος στο Σταυρό. Εκείνη τη μέρα 7 Μαρτίου 2013 (Τσικνοπέμπτη), ήμασταν εκατοντάδες οι πολίτες της περιοχής που κλείσαμε το δρόμο για τα φορτηγά της εταιρείας και η συμπαράσταση προς την πολιορκημένη από τα Μ.Α.Τ Ιερισσό ήταν προφανής.
Καταγγέλλουμε ότι η παραπομπή σε δίκη των 6 συναγωνιστών μας, ανήκει στην προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης του κινήματος, στην επιβολή από τους κρατούντες και θεματοφύλακες των πολυεθνικών, ενός κλίματος θεσμικής βίας, καταστολής και πειθάρχησης της κοινωνίας στις επιταγές των μεγάλων συμφερόντων. 
Δεν πρόκειται όμως να μας φοβίσουν, αγωνιζόμαστε για τη σωτηρία του τόπου μας, για το αύριο των παιδιών μας, για την αλήθεια και την ομορφιά, κρατάμε τη σπίθα της αντίστασης ζωντανή σε κάθε χωριό, σε κάθε πλατεία, ώσπου η μεγάλη φωτιά του λαού να φέρει το σωστό. Να αποτρέψουμε τη χρυσή καταστροφή και να διώξουμε τους επενδυτές του θανάτου. 
Το ζήτημα της διέλευσης των φορτηγών μέσα από τον Σταυρό καθώς κι από τα άλλα χωριά του δήμου Βόλβης, είναι πάντα ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για τον αγώνα μας. Πρόκειται για φορτία τοξικά, δηλητηριώδη και εύφλεκτα, άκρως δηλαδή επικίνδυνα για της ζωές μας και το περιβάλλον. Η πιθανότητα ενός ατυχήματος, καταστροφικότερου από τα προηγούμενα, παραμονεύει διαρκώς. 
Η eldorado, σύμφωνα και με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, δεν τηρεί κανένα κανόνα προστασίας, η διακίνηση όλων των συμπυκνωμάτων Ολυμπιάδας και Στρατωνίου από τον δικό μας οδικό άξονα είναι παράνομη. Δε θα περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα για να τους σταματήσουμε. Στόχος του κινήματος είναι να απαγορεύσει όλα τα βαρέα οχήματα της εταιρείας να διέρχονται μέσα από τα σπίτια μας και βέβαια να διώξει τους ντόπιους και ξένους χρυσοθήρες που λυμαίνονται ολόκληρη τη βορειοανατολική Χαλκιδική.
ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ ΤΟΞΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΤΩΡΑ
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ
ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΜΕ
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ
ΖΗΤΑΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΑΛΚΟΥ



SOS strimonikos