powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Τουρκικός Τουρισμός: Η κρίση οδηγεί στην πώληση 1.318 ξενοδοχείων

H κρίση στον τουρκικό τουρισμό εξωθεί εκατοντάδες επιχειρηματίες να προχωρήσουν στην πώληση των ξενοδοχειακών τους μονάδων. 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, συνολικά 1.318 ξενοδοχεία στις ακτές του Αιγαίου και στην Ανατολική
Μεσόγειο αναζητούν αγοραστή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, μόνο στην Αττάλεια πωλούνται 410 ξενοδοχεία, με συνολικό τίμημα τα 10 δισ.δολάρια. Ακόμα 908 ξενοδοχεία πωλούνται στη Σμύρνη, στα Μούγλα, στο Αϊδίνιο, στο Μπαλικεσίρ, στα Δαρδανέλια, στο Ντενιζλί, με συνολικό τίμημα τα 3 δισ. δολάρια.
Όπως αναφέρουν επιχειρηματίες, αρκετά ξενοδοχεία βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μετά την επιβολή των ρωσικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας και την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη με 10 νεκρούς τουρίστες, που προκάλεσε ακυρώσεις κρουαζιερών και αρνητικό κλίμα στις κρατήσεις.
Εν τω μεταξύ, το 2015 οι αιτήσεις για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Τουρκία μειώθηκαν κατά 26% σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού Συλλόγου Ξενοδόχων (TUROB).
 Το 2014 είχαν υπαχθεί στα επενδυτικά κίνητρα 316 νέα ξενοδοχεία, προϋπολογισμού 5,36 δισ.τουρκικών λιρών, ενώ πέρυσι οι νέες επενδύσεις περιορίστηκαν σε 239 με συνολικό προϋπολογισμό 3,98 δισ.τουρκικές λίρες.Τα 99 από τα 239 νέα ξενοδοχεία πρόκειται να κατασκευασθούν στην Αττάλεια, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη και αφορούν μονάδες 4 και 5 αστέρων.Οι ξενοδόχοι, πάντως, ζητούν να σταματήσουν τα κίνητρα για νέες επενδύσεις και οι ενισχύσεις να δίνονται κυρίως στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων ξενοδοχείων.