powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Μειώσεις Δημοτικών Τελών στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Ν. Προποντίδας

Σύμφωνα με την αριθμ 296/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου καθορίζονται οι παρακάτω μειώσεις από τα Δημοτικά Τέλη “Ύδρευσης – Καθαριότητας – Ηλεκτροφωτισμού” στις εξής ευπαθείς ομάδες  με την προϋπόθεση ότι είναι Δημότες και Μόνιμοι Κάτοικοι του Δήμου Ν. Προποντίδας.

Μείωση 50% για την πρώτη και κύρια κατοικία των
πολύτεκνων οικογενειών
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ
1.Να είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι Ν. Προποντίδας
2.Εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΑΣΠΕ
3.Ετήσιο συνολικό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος μικρότερο των 25.000€.  
Μείωση 30% για την πρώτη και κύρια κατοικία των τρίτεκνων οικογενειών
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ
1.Να είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι Ν. Προποντίδας
2.Ανώτερο όριο ηλικίας τελευταίου τέκνου το 18ο έτος ή σε περίπτωση σπουδών το 25ο έτος μετά την προσκόμιση βεβαίωσης φοίτησης.
3.Ετήσιο συνολικό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος μικρότερο των 20.000€.       
Μείωση 50% για την πρώτη και κύρια κατοικία άπορων ή οικονομικά αδύναμων
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ
1.Να είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι Ν. Προποντίδας 
2.Ετήσιο συνολικό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος μικρότερο των 6.000€ προσαυξανόμενο κατά 20%  για την σύζυγο και για κάθε ανήλικο τέκνο.                        
Μείωση 50% των δημοτικών τελών στα ακίνητα που διαμένουν άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω των 67%
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ
1.Να είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι Ν. Προποντίδας
2.Να διαθέτουν Πιστοποιητικό Αναπηρίας από την  Α/βάθμια Υγειονομική Επιτροπή με ποσοστό 67% και άνω
3.Ετήσιο συνολικό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος μικρότερο των 12.000€.                         
Παρατηρήσεις:
- Η μείωση των δημοτικών τελών στα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω δε θα έχει αναδρομική ισχύ και θα υπολογίζεται από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του ενδιαφερόμενου.
- Η χρονική διάρκεια της μείωσης θα υπολογίζεται σύμφωνα με το χρονικό όριο επανελέγχου και ανανέωσης του ποσοστού αναπηρίας που αναφέρεται στη γνωμάτευση. Σε περίπτωση επαναφοράς των αρχικών τετραγωνικών μέτρων, μετά τη λήξη του χρονικού ορίου επανελέγχου του ποσοστού αναπηρίας, η προσκόμιση νέας αίτησης για μείωση δημοτικών τελών, λόγω έκδοσης νέας γνωμάτευσης, δε θα γεννά αξιώσεις επιστροφής ποσών ή αναδρομικής μείωσης των δημοτικών τελών για το χρονικό διάστημα επαναφοράς χρέωσης των αρχικών τετραγωνικών μέτρων του ακινήτου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιφυλάσσονται να ζητήσουν πρόσθετα δικαιολογητικά εφόσον αυτά κριθούν αναγκαία   
Όλες οι ανωτέρω μειώσεις που εφαρμόζονται με το άρθρο 202 του Ν.3463/06 δεν έχουν αναδρομική ισχύ και ο κάθε δικαιούχος θα μπορεί να λαμβάνει μία εξ αυτών.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς