powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Εφ. Μακεδονία Κυριακής: Λογαριασμός - Θηλιά για Δήμους Κεν.Μακεδονίας(Κασσάνδρας και Πολυγύρου).

«Λογαριασμός – θηλιά» που προκύπτει από πρόστιμα από υποθέσεις παράνομων κτηματογραφήσεων «φορτώνεται» από την κυβέρνηση σε Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, τη στιγμή που τα παραπάνω ποσά αναμένεται να επιβληθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Μακεδονίας της
Κυριακής».

Όπως λέει η εφημερίδα, με το άρθρο 16 του «παράλληλου προγράμματος», η κεντρική διοίκηση μεταφέρει σε πέντε δήμους της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής πρόστιμα έως και 100 εκατομμύρια ευρώ εν αναμονεί της απόφασης του Ευρω-Δικαστηρίου. Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με την «Μακεδονία της Κυριακής», για την πολύκροτη υπόθεση με τις κτηματογραφήσεις περιοχών σε Βόλβη, Θέρμη και Κασσάνδρα, οι οποίες κρίθηκε ότι παραβιάζουν το κοινοτικό δίκαιο. Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ελληνικών αρχών, ακόμη δεν υπήρξε συμμόρφωση, πλην των συμβάσεων που αφορούν στον πρώην δήμο Βασιλικών.

Σε κίνδυνο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι και οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Πολυγύρου, καθώς οι πολεοδομικές υπηρεσίες τους απέφυγαν να συμμορφωθούν. Η υπόθεση ερευνάται και από τη δικαιοσύνη, η οποία έχει ασκήσει διώξεις ακόμη και για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.