powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από αγρότες Χαλκιδικής και ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των διερχόμενων οχημάτων, οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το χώρο των αναχωρήσεων.
Η πομπή, την οποία οδηγούσαν περισσότερα από 10 τρακτέρ, πλαισιωνόταν από αγροτικά οχήματα, αλλά και πεζούς αγρότες και κτηνοτρόφους και στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα μπλόκα του αεροδρομίου και αυτό που
έστησαν στην αερογέφυρα Θεσσαλονίκης, αγρότες από το νομό Χαλκιδικής, ενώ συμμετείχαν και άλλοι από τα μπλόκα των Νέων Μουδανιών, της Καλλικράτειας, του Πολυγύρου και το χωριό Βράσταντα.
Στην κινητοποίηση δεν συμμετείχαν όσοι έχουν στήσει στο μπλόκο στα πράσινα φανάρια, το μπλόκο πριν τη διασταύρωση του αεροδρομίου, όπου και προγραμματίζεται δίωρος αποκλεισμός το βράδυ από τις 19.00. Οι οδηγοί μπορούν κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να κινούνται από τις άλλες δύο πλευρές της πόλης στα ανατολικά.
Το βράδυ αναμένεται να γίνουν κατά τόπους γενικές συνελεύσεις, με σαφή τη διάθεση για κλιμάκωση από αύριο Τρίτη. Μάλιστα, οι αγρότες μιλούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας, οπότε και προγραμματίζουν να μπουν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης για τρίτη φορά σε 15 ημέρες.
 Γιουρουκέλη Μαρία