powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκρούεται με τους ολιγάρχες (και άλλα παραμύθια).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», ο Αλέξης Τσιπρας συναντήθηκε τέσσερις φορές το καλοκαίρι του 2014 με τον εκδότη της εφημερίδας Σταύρο Ψυχάρη και του υποσχέθηκε να του χαρίσει τα δάνεια της εκδοτικής του επιχείρησης αλλά και το κανάλι στο οποίο συμμετείχε, με αντάλλαγμα την υποστήριξή του.
Τις αποκαλύψεις του Σταύρου Ψυχάρη δεν θα τις σχολιάσω γιατί αφενός δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη και αφετέρου έχω γράψει άπειρες φορές πως πιστεύω ότι οι ολιγάρχες και οι καναλάρχες αποτελούν καρκίνωμα για την χώρα και θα έπρεπε να έχουν οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.


Αλλά θα σχολιάσω αυτά που λέει ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της χώρας.
Το Μέγαρο Μαξίμου δεν διαψεύδει τις τέσσερις μυστικές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη το καλοκαίρι του 2014.
Το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στο δημοσίευμα του Βήματος το εξής:
«Το κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ είναι άκρως αποκαλυπτικό και φανερώνει ότι ο εκδότης, Σταύρος Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, τη διαγραφή των δανείων του, καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA.»
Αλήθεια, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας περίμενε τον Φεβρουάριο του 2016 -και τις αποκαλύψεις του Βήματος-, για να καταγγείλει πως ο Σταύρος Ψυχάρης του ζητούσε το καλοκαίρι του 2014 επίμονα την διαγραφή των δανείων και την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του Mega;
Το καλοκαίρι του 2014, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν πρωθυπουργός· ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε κάθε περίπτωση, πέρασαν 18 μήνες από τις συναντήσεις Τσίπρα-Ψυχάρη και ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός περισσότερο από έναν χρόνο.
Εν τω μεταξύ, τα Νέα και το Βήμα, παρουσίαζαν τον Αλέξη Τσίπρα ως τον μεγάλο και μοναδικό ηγέτη που έχει ανάγκη η χώρα, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρουσιάζονταν από τις ίδιες εφημερίδες σαν αποστάτες.
Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε τέσσερις φορές μυστικά με τον Σταύρο Ψυχάρη το καλοκαίρι του 2014;
Γιατί οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη έγιναν κρυφά από τα άλλα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;
Δεν περιμένω, βέβαια, απάντηση.
Ξέρω πολύ καλά πως ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε κρυφά πολλούς ολιγάρχες το καλοκαίρι του 2014 -και πριν- και πως οι συμφωνίες με τους ολιγάρχες έγιναν πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ενώ τα χάπατα περίμεναν την Αριστερά, για να δουν κοινωνική δικαιοσύνη.
Το πού στράβωσε ο έρωτας Τσίπρα-Ψυχάρη το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει για πρωθυπουργός και οι ολιγάρχες τρελαίνονται πάντα για τον επόμενο πρωθυπουργό.
Από την άλλη, μπορεί ο Ψυχάρης να δίνει την ευκαιρία για απόδραση στον Τσίπρα από την πρωθυπουργία:
Ο Αλέξης Τσίπρας συγκρούστηκε με τους ολιγάρχες, δεν τους έκανε τα χατίρια με τις άδειες και αυτοί τον έριξαν.
Πολύ βολικός τρόπος για να αποδράσει «ηρωικά» -και να μην εξαφανιστεί πολιτικά από τα 42 του χρόνια- ένας πρωθυπουργός που εξαπάτησε τους πολίτες και πολλούς συνεργάτες του.
Αυτό πιστεύω πως είναι το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα, σε συνεργασία με τους αγαπημένους του ολιγάρχες.
Μάλιστα, έγραψα στις 12 Φεβρουαρίου «Αλέξη, δεν είναι άσχημο το σχέδιό σου».
Δεν πιστεύω σε τίποτα τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Τσίπρας είναι ψεύτης και απατεώνας.
Δεν είναι ο μόνος πρωθυπουργός με αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά οι προηγούμενοι τουλάχιστον δεν κατέθεταν στεφάνια στο μνημείο της Καισαριανής, ούτε έλεγαν πως θα είναι κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας, ούτε έκαναν δημοψήφισμα και αγνοούσαν το αποτέλεσμά του.
Αυτό που πιστεύω είναι τα μάτια μου και τα αυτιά μου.
Όταν το καλοκαίρι του 2012 πήραμε συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή για το Unfollow, ρώτησα τον Αλέξη Τσίπρα για τους ολιγάρχες και τον Σταύρο Ψυχάρη:
Η επόμενη ερώτηση ήταν για εμένα μονόδρομος:
«Εσείς έχετε συναντηθεί μαζί τους;»
Ναι, Αλέξη μου, γιατί να συναντηθείς;

Το pitsirikos.net είναι ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε. Ευχαριστώ.