powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Συνάντηση Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής με εργαζόμενους στα μεταλλεία Κασσάνδρας.

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας  “Αγία Βαρβάρα” μετά από απαίτησή τους, είχαν σήμερα στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, στα γραφεία του κόμματος στον Πολύγυρο.
Στην συνάντηση και εν μέσω σκόπιμης έντασης – αλλά και απειλών – εκ μέρους κάποιων (έχοντας
μάλιστα μαζί τους βιντεοκάμερα και φωτογράφο…) τέθηκε το ζήτημα για το μέλλον των εργαζομένων που απολύει η εταιρία. 
Με ψυχραιμία αλλά και καλή διάθεση για ουσιαστικό διάλογο – και πάντως όχι με κλειστές πόρτες – τους εκφράσαμε την πάγια και χιλιο-ειπωμένη θέση μας ότι διαφωνούμε με την εξόρυξη στις Σκουριές. 
Στο ζήτημα των απολυμένων τους εκφράσαμε ότι για τις απολύσεις δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά η ίδια η εταιρία που τους χρησιμοποιεί ως εκβιασμό.Τους επισημάνθηκε, ότι η συνέχιση των υπόλοιπων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων είναι αποκλειστική ευθύνη της εταιρίας με την υποχρέωση της εφαρμογής της νομιμότητας και των κανόνων των περιβαλλοντικών μέτρων που η ίδια έχει υπογράψει.
Από τη μεριά μας, δεν κάναμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το να τους εκφράσουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μια ανάπτυξη της περιοχής που θα διασφαλίζει τόσο την εργασία των μεταλλωρύχων, όσο και των υπόλοιπων παραγωγικών δραστηριοτήτων που απασχολούν χιλιάδες κατοίκους και που θα πληγούν ανεπανόρθωτα από την καταστροφική επέκταση στις Σκουριές.
Δεν είμαστε αφελείς: η σημερινή προσχεδιασμένη συνάντηση είναι μέρος της «αυτο-επιβεβαιούμενης προφητείας» κοινωνικής έντασης που προωθείται τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα από διάφορους πολιτικούς, μιντιακούς αλλά και εξωθεσμικούς κύκλους. Ενδεικτικό είναι ότι καθ’ όλη την διάρκεια της συνάντησης, αρνήθηκαν να κουβεντιάσουν με νηφαλιότητα και με διάθεση προτάσεων που επανειλημμένα τους καλέσαμε να καταθέσουν. 
Ακόμα και έτσι όμως, δεν είμασταν, ούτε τώρα είμαστε αντίθετοι στον διάλογο μαζί τους για αυτό το πράγματι σοβαρό ζήτημα που προκύπτει με αποκλειστική ευθύνη της El Dorado. Φτάνει αυτός ο διάλογος να είναι ουσιαστικός, αποτελεσματικός και όχι προσχηματικός.
Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής