powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Δήμος Προποντίδας:Υλοποίηση προγράμματος ενημέρωσης Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) στα Λύκεια του Δήμου.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι με πρωτοβουλία του Δήμου μας, σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ Θερμαϊκού, τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής και με την έγκριση  της Περιφερειακής
Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Παιδείας, υλοποιείται πρόγραμμα ενημέρωσης Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) στους μαθητές της Α' και Β' τάξης των Λυκείων του Δήμου Ν. Προποντίδας.
Ο Δήμος μας ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία, αντιλαμβανόμενος την επιτακτική ανάγκη έγκαιρης και έγκυρης καθοδήγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης των μαθητών μας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και των γονέων στα θέματα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού. 
Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί έχει θέμα: “Σχολικός Επαγγελματικός προσανατολισμός συμβουλευτική και σταδιοδρομία”. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα Λύκεια του Δήμου μας, σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ Θερμαϊκού και το ΚΕΣΥΠ Χαλκιδικής. Την εποπτεία και οργάνωση του προγράμματος θα έχει ο υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Θερμαϊκού, κ. Αϊβαλιώτης Θεόδωρος, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την προθυμία του να αναλάβει εθελοντικά αυτή τη δράση. 
Σκοπός του προγράμματος είναι να πληροφορηθούν οι μαθητές και η ευρύτερη τοπική κοινωνία  για τις εκπαιδευτικές-επαγγελματικές διεξόδους μετά το Γυμνάσιο και το Λύκειο, ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να πετύχουν τις κατάλληλες για τους ίδιους επιλογές και έτσι αργότερα να ενταχθούν ομαλά στην ευρύτερη κοινωνία. 
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προβλέπει την πραγματοποίηση ενημέρωσης σε θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) των μαθητών της Α' και Β' Λυκείου κάτωθι Λυκείων του Δήμου μας κατά το μήνα Φεβρουάριο 2016, με τη διάθεση πρωινών ωρών από το διδακτικό ωράριο:

Γενικό Λύκειο Ν. Καλλικράτειας, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016
Γενικό Λύκειο Ν. Τρίγλιας, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016
Γενικό Λύκειο Ν. Μουδανιών, Δευτέρα 15 Φεβρουάριου 2016
Λυκειακές Τάξεις Σημάντρων Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016
ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών Τετάρτη 17 Φεβρουάριου 2016
Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς