powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Δώδεκα παραλίες του Δήμου Ν. Προποντίδας διεκδικούν τη “Γαλάζια Σημαία”

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι από το 1992 ο εθνικός χειριστής του προγράμματος "Γαλάζια Σημαία". Η "Γαλάζια Σημαία", σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με
αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.
Ο Δήμος Νέας Προποντίδας για τη καλοκαιρινή περίοδο του 2015 και για τις παραλίες Νέων Πλαγίων, Νέων Μουδανιών, Πορταριάς, Διονυσίου, Νέας Τρίγλιας, Γεωπονικών-Μυκονιάτικα, Αγίου Μάμα, Βεργιάς, Νέας Ηράκλειας, Νέας Καλλικράτειας, Νέας Ποτείδαιας και Φλογητών, πληροί τους τέσσερις βασικούς πυλώνες των κριτηρίων της γαλάζιας σημαίας που είναι:
A. η ασφάλεια και ναυαγοσωστικές υπηρεσίες, 
B. η ποιότητα των νερών κολύμβησης,
Γ. περιβαλλοντική διαχείριση και 
Δ. περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση.
Εξασφαλίζοντας λοιπόν αυτά τα κριτήρια, ο Δήμος Νέας Προποντίδας, έχει προβεί στην υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας για βράβευση των ακτών που προαναφέραμε με τη Γαλάζια Σημαία για το έτος 2016.
Μια ακτή βραβευμένη με “Γαλάζια Σημαία” αποκτά προστιθέμενη αξία καθώς όλα τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη τουριστική προβολή του Δήμου μας. 

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς