powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Έργα στο Δήμο Πολυγύρου

Με καινούριο ασφάλτινο τάπητα επιστρώνονται οι κεντρικοί δρόμοι του Πολυγύρου στο πλαίσιο του έργου «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ» (Άξονας Προτεραιότητας "07 – Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ" του Ε.Π. "Μακεδονία - Θράκη").
Ήδη έχουν ασφαλτοστρωθεί δρόμοι στην περιοχή Λούκι
, Άγιος Φανούριος και Άγιος Χριστόφορος ενώ από σήμερα αλλάζουν όψη και οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης, που παρουσίαζαν έντονα προβλήματα και καθημερινά δέχονται μεγάλο φόρτο της κυκλοφορίας. 
Πρόκειται για τις οδούς Πολυτεχνείου και Χαριλάου Τρικούπη ενώ την επόμενη εβδομάδα ανάλογες εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν επί της Ασκληπιού αλλά και επί της οδού Σιθωνίας (περιοχή Έξι Βρύσες – έξοδο πόλης για Γερακινή).
Η Δημοτική αρχή ζητά την κατανόηση των δημοτών, λόγω της αναγκαιότητας των εργασιών και καλεί τους πολίτες να συμβουλεύονται τις σημάνσεις που καθορίζουν τις πορείες των οχημάτων και να μην σταθμεύουν τα οχήματα τους στα σημεία που θα γίνονται οι παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση του έργου και της κυκλοφορίας.
Παράλληλα σήμερα ο Δήμος Πολυγύρου παρέλαβε δύο καινούρια απορριμματοφόρα, ένα μικρό χωρητικότητας 5 m3 και ένα μεγάλο χωρητικότητας 16 m3 τα οποία θα ενισχύσουν το στόλο των μηχανημάτων του Δήμου στη Δημοτική Ενότητα Γαλάτιστας. Η προμήθεια των απορριμματοφόρων κόστισε 290.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ «Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015».
Τέλος, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα που αφορούν στην πράξη «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Πολυγύρου - Καλυβών Δήμου Πολυγύρου», με προϋπολογισμό 21.876.766,64 ευρώ, που είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη».
Το έργο αφορά στην κατασκευή των έργων συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων των οικισμών Πολυγύρου και Καλυβών και πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε σχέση με τα πληθυσμιακά κριτήρια.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
• Την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης και την κατασκευή του δικτύου μεταφοράς λυμάτων Πολυγύρου, συνολικού μήκους 26,9 χλμ με δύο αντλιοστάσια.
• Την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και μεταφοράς λυμάτων Καλυβών, συνολικού μήκους 14,4 χλμ με 3 αντλιοστάσια.
• Την κατασκευή ΕΕΛ Πολυγύρου - Καλυβών
Επίσης στα πλαίσια του έργου θα κατασκευαστούν και οι ιδιωτικές συνδέσεις, με ίδιους πόρους του Δήμου, προκειμένου το σύνολο του έργου να είναι εξαρχής λειτουργικό.
Τέλος θα παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία τα έργα συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Πολυγύρου και Καλυβών.