powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ »ξήλωσε» τον Μανώλη Σφακιανάκη;

Εκπλήξεις και ερωτηματικά προκαλεί η απομάκρυνση του υποστρατήγου Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με το ‘’ξήλωμα’’ αρκετών αστυνομικών Διευθυντών, λόγω έλλειψης κυβερνητική εύνοιας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thecaller.gr, η απομάκρυνση του κ.
Σφακιανάκη οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε ως τμήμα, στη συνέχεια έγινε υποδιεύθυνση και μετά Διεύθυνση, κάθε φορά που ο –ομολογουμένως πολύ ικανός- κ. Σφακιανάκης έπαιρνε την αντίστοιχη προαγωγή.

Αυτή τη στιγμή, ο κ. Σφακιανάκης βρίσκεται στον βαθμό του Υποστρατήγου και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται πλέον η παραμονή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, μετά από 20 χρόνια όπου υπηρέτησε στην εν λόγω θέση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Εκδοχή νο. 2: Δεν είχε προσβάσεις στο σύστημα Τσίπρα – Καμμένου
Μια άλλη εκδοχή ωστόσο που αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο thecaller.gr –σε συνδυασμό με την πρώτη-, είναι ότι ο κ. Σφακιανάκης δεν είχε αρκετές προσβάσεις στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και μπορεί ο κ. Τσίπρας να είχε χαρακτηρίσει τον κ. Σφακιανάκη ‘’βιτρίνα’’ για το ποιο θα έπρεπε να είναι το έργο της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι προσβάσεις του Υποστρατήγου στο κυβερνητικό σύστημα ήταν περιορισμένες.
Καραμανλικοί και παλαιοπασόκοι ‘’λύνουν και δένουν’’ στην ΕΛ.ΑΣ
Παράλληλα, κουμάντο στην αστυνομία φαίνεται πως κάνουν συγκεκριμένες ομάδες με σύνδεση στο πρώην ‘’βαθύ’’ ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των καραμανλικών της Νέας Δημοκρατίας μέσω του Πάνου Καμμένου, ο οποίος τοποθέτησε αναπληρωτή γενικό γραμματέα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τον Τζανέτο Φιλιππάκο.
Ξήλωσαν όποιον δεν τους άρεσε!
Στις αστυνομικές κρίσεις, η κυβέρνηση φρόντισε να ‘’ξεφορτωθεί’’ αστυνομικούς χωρίς διασυνδέσεις στο νέο σύστημα που έχει διαμορφωθεί. Ετσι, αποστατεύτηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής, Σταύρος Σταυρόπουλος, πρώην επικεφαλής των ‘’Αδιάφθορων’’ του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, τον οποίον είχαν υπερασπιστεί τόσο ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης, όσο και σχεδόν όλη η αντιπολίτευση. Παράλληλα, αποστρατεύθηκε ο πρώην διοικητής της Διεύθυνσης Διαβατηρίων, Ευθύμιος Χρυσανθάκης, με θητεία πάνω από 20 χρόνια στην Αντιτρομοκρατική και συμμετοχή στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.