powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Τάζουν στους αγρότες παραγραφή αδικημάτων παρακώλυσης συγκοινωνιών.

26-2-16 Υπ.Μακεδονίας
Την παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα τάζει η κυβέρνηση στους αγρότες, τονίζοντας πως ο διάλογος, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, αν υιοθετηθεί
ακυρώνει επί του πρακτέου την εισαγγελική παραγγελία Κουτζαμάνη μεσοβδόμαδα, που έσπασε αρκετά μπλόκα, υπό το φόβο διώξεων.
Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρόκειται άμεσα να εισαγάγει ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Η Κυβέρνηση κατανοεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων των αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων και πιστεύει πάντοτε ότι η ποινική καταστολή πρέπει να είναι μόνο ένα έσχατο μέσο παρέμβασης ενώπιον των διαταραχών της ζωής των πολιτών. 

Επίσης θεωρεί ότι ο διάλογος είναι ο αποτελεσματικότερος όλων τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης. 

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων πρόκειται άμεσα να εισαγάγει ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα.