powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Απάντηση Σκουρλέτη στην Eldorado σχετικά με της δηλώσεις του στο Bloomberg και την κατάθεση αγωγής εις βάρος του.

@sn Ο φραστικός πόλεμος εντυπωσιασμού καλά κρατεί , στην πράξη η εταιρεία συνεχίζει την καταστροφή.
«Ο υπουργός έχει το δικαίωμα να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις και να την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον», απαντά το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος στην Eldorado Gold με αφορμή την πρόθεση του επικεφαλής της Πολ Ράιτ να καταθέσει αγωγή σε βάρος του Πάνου Σκουρλέτη.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι «όπως ο κ. Ράιτ είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον».
Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Eldorado Gold προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη μετά τις κατηγορίες του κ. Σκουρλέτη, περί σορταρίσματος της μετοχής της καναδικής πολυεθνικής.

Ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός για τα δημοσιεύματα αναφορικά με την Συνέντευξη Σκουρλέτη στο Bloomberg

Το Γραφείο Τύπου της Ελληνικός Χρυσός μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα δήλωσε τα εξής:
«O κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς. 
Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το όποιο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».