powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

ΔΕΥΑΜΒ: Παραπέμπει υδραυλικό στο Πειθαρχικό για δυσφήμιση λόγω αναρτήσεων στο Facebook – Με καταγγελία απαντά ο Σύλλογος Εργαζομένων

Με την κατηγορία της δυσφήμισης της ΔΕΥΑΜείζ.Βόλου παραπέμπεται στο πενταμελές πειθαρχικό συμβούλιο, υδραυλικός της επιχείρησης. Οι αναρτήσεις του στο Facebook με αιχμηρά σχόλια κατά της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου αλλά και του αιρετού δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, αποτέλεσαν
«κόκκινο πανί» για τη διοίκηση της εταιρείας. Casus belli για το Σύλλογο των Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ συνιστά η παραπομπή του συναδέλφου τους.

Σχόλια για κινήσεις της δημοτικής αρχής που ανάρτησε στο Facebook έφεραν εργαζόμενο της ΔΕΥΑΜΒ, ενώπιος ενωπίω με τη διοίκηση.

Υδραυλικός της επιχείρησης με αφορμή τη δήλωση στήριξης στον Αχιλλέα Μπέο που υπέγραψαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ανάρτησε σχόλιο του στυλ «ετοιμάστε το κελί να μπείτε και οι 27 μέσα», ενώ με αφορμή την επίσκεψη του αιρετού δημάρχου και στελεχών της δημοτικής αρχής στα μπλόκα στους αγρότες, διερωτήθηκε «μήπως εκτός από το ξεχασμένο εκατομμύριο, υπάρχει και κανένα ξεχασμένο κτήμα».

Τα αιχμηρά σχόλια του εργαζομένου της επιχείρησης αποτέλεσαν «κόκκινο πανί» για τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ. «Δεν μπορεί να δυσφημεί έτσι την επιχείρηση από την οποία τρώει ψωμί», σημείωσε ο αντιπρόεδρος Στέργιος Παπαευσταθίου, ο οποίος είχε συνάντηση με τον εργαζόμενο για τις αναρτήσεις στο Facebook.

Ο υδραυλικός παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία της δυσφήμισης της εταιρείας, κάτι που συνιστά casus belli για το σύλλογο των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος κάνει λόγο για απόπειρα φίμωσης εργαζομένου, επικαλείται συκοφαντίες εις βάρος των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ από τον πρώην Πρόεδρο της επιχείρησης και δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα περάσουν.

Ειδικότερα, στη γενική τους συνέλευση, οι εργαζόμενοι ομόφωνα αποδοκίμασαν «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις απειλές για παραπομπή στο πειθαρχικό της ΔΕΥΑΜΒ και την προσπάθεια φίμωσης εργαζόμενου, επειδή σχολίασε και διατύπωσε τη γνώμη του για διάφορα ζητήματα, που αφορούν στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, έχουν λοιδορηθεί κατ’ επανάληψη από την παρούσα διοίκηση και ιδιαίτερα από τον πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, με απαξιωτικούς για την εργασία τους και χυδαίους χαρακτηρισμούς και έχουν συκοφαντηθεί πολλαπλώς δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η αντίδραση των εργαζόμενων διακατέχονταν από ωριμότητα και όχι πανικό, πάντα σε ένα πλαίσιο δημοκρατικής αντίληψης και συμπεριφοράς.

Μας προβληματίζουν έντονα οι παραπάνω ενέργειες, όπως εκδηλώθηκαν εναντίον συναδέλφου, επειδή διατύπωσε ευθαρσώς και ελεύθερα τις απόψεις του και προέβη σε σχολιασμό ενεργειών, όπως είχε κάθε δικαίωμα και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε απλά αντίθετοι σε τέτοιου είδους παράνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες, αλλά ότι δεν θα περάσουν. Βρισκόμαστε όλοι στο πλευρό του συναδέλφου μας και απαιτούμε το άμεσο σταμάτημα κάθε προσπάθειας ή ενέργειας περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων».

Απόπειρες τρομοκράτησης

Στην εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, κατήγγειλαν απόπειρες τρομοκράτησής τους από τη διοίκηση.

«Σε ένα πλαίσιο μνημονίων, με καταργημένο το δικαίωμα των ΣΣΕ, σ ένα ασφυκτικό περιβάλλον δηλαδή, είχαμε απέναντί μας μια διοίκηση η οποία σε καμία περίπτωση δεν στάθηκε στο πλευρό των εργαζόμενων. Αντίθετα βρεθήκαμε πολλές φορές στο στόχαστρο της διοίκησης με υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, μας αποδόθηκε κάθε ευθύνη για τα υπαρκτά ή φανταστικά προβλήματα της επιχείρησης. Υπήρξε ακόμα και απόπειρα μη αναγνώρισης του δημοκρατικού δικαιώματος των εργαζόμενων να επιλέγουν τον εκπρόσωπό τους, ενώ για μία μεγάλη περίοδο η διοίκηση απέφευγε κάθε συνάντηση με το σωματείο», καταγγέλθηκε στη συνέλευση.

Κατά τον απολογισμό της, η διοίκηση του συλλόγου αναφέρθηκε στην υπόθεση των περικοπών των μισθών των εργαζομένων, η οποία κερδήθηκε στις δικαστικές αίθουσες, στην εφαρμογή του ωραρίου των 32 ωρών για τους υδραυλικούς, για τις επιφυλακές των εργαζομένων και στις παρεμβάσεις που έγιναν σε μια σειρά θεμάτων όπως «τους προϋπολογισμούς της ΔΕΥΑΜΒ, την τιμή του νερού, την απόπειρα παραίτησης διευθυντικών στελεχών, τα σχέδια ιδιωτικοποίησης, τα προβλήματα της επιχείρησης».