powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από Δευτέρα 28-3-2016 έως και Παρασκευή 1-4-2016 στα Νέα Μουδανιά

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας έχει προχωρήσει σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού”. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο των δράσεών του για την ενημέρωση παιδιών και γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τα θέματα ασφάλειας, αλλά και όλων των θεμάτων που τους απασχολούν, όπως η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, το cyber
bullying, ο σχολικός εκφοβισμός, η κακοποίηση, και πολλά άλλα διαθέτει νέα κινητή μονάδα ενημέρωσης και εκπαίδευσης σχετικά με την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας.
Η νέα κινητή μονάδα του Χαμόγελου έχει ως λειτουργικό σκοπό:
1. Την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για τη σωστή χρήση της τεχνολογίας (καλή και κακή χρήση internet), καθώς και για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μέσω διαδραστικής πλατφόρμας
2. Την παράδοση σεμιναρίων από εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού μας σε επαγγελματίες (εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς & ψυχολόγους) σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.
3. Επιπλέον, η νέα κινητή μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων σε όποια περιοχή υπάρχει ανάγκη καθώς θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό (δορυφορικό internet, θέσεις εργασίας).
4. Την εκπαίδευση και ενημέρωση επαγγελματιών στην παροχή πρώτων βοηθειών από το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.
5. Την πραγματοποίηση αιμοδοσίας Η δράση του «ΟΔΥΣΣΕΑ» πραγματοποιείται πανελλαδικά υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου

Ο Δήμαρχος                                          
Εμμανουήλ Καρράς

nea-propontida.gr