powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Από 1 Μαρτίου τρέχουν οι αιτήσεις για αντικατάσταση κυψελών

Μελισσοκόμος  από Νικήτη
Ξεκίνησαν από την 1η Μαρτίου μέχρι και τις 30 Απριλίου οι αιτήσεις συμμετοχής για τα προγράμματα μελισσοκομίας του 2016, που αφορούν τη Δράση 3.1 Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (αντικατάσταση κυψελών) και τη Δράση 3.2 Οικονομική στήριξη της νομαδικής
μελισσοκομίας για το έτος 2015.
Πρόκειται για δύο δράσεις στο πλαίσιο υλοποίησης του
Προγράμματος για τη Βελτίωση των συνθηκών Παραγωγής και Εμπορίας των προϊόντων της Μελισσοκομίας έτους 2016, οι οποίες αφορούν τα εξής:  

• ∆ράση 3.1 Εξοπλισµός για τη διευκόλυνση των µετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών): ∆ικαίωµα συµµετοχής έχουν τα φυσικά ή νοµικά πρόσωπα, κάτοχοι µελισσοκοµικής εκµετάλλευσης, εφόσον είναι κάτοχοι µελισσοκοµικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρηµένο) και προσκοµίσουν δικαιολογητικά αγοράς κυψελών µε ηµεροµηνία από 1/9/2015 έως την καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης συµµετοχής στη δράση, δηλ. την 30/4/2016. Ενισχύεται η αντικατάσταση ποσοστού έως 10% του αριθµού των κυψελών που είναι δηλωµένες στο µελισσοκοµικό βιβλιάριο.

• ∆ράση 3.2 Οικονοµική στήριξη της νοµαδικής µελισσοκοµίας:

∆ικαίωµα συµµετοχής έχουν οι «επαγγελµατίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ εφόσον είναι κάτοχοι µελισσοκοµικής εκµετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) παραγωγικών µελισσοσµηνών, είναι κάτοχοι µελισσοκοµικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρηµένο), και µετακινούν τουλάχιστον 80 µελισσοσµήνη.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι προκειµένου να ενταχθούν στις δράσεις πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Κέντρο Μελισσοκοµίας του νοµού τους απευθείας ή µέσω των Μελισσοκοµικών Συνεταιρισµών της περιοχής τους ή µέσω των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονοµίας της Περιφέρειας, µε ηµεροµηνία υποβολής αιτήσεων συµµετοχής από  1η Μαρτίου 2016 μέχρι και 30 Απριλίου 2016.