powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Ξεκινά απασχόληση 1500 εργαζομένων σε 467 κοινωνικές δομές στους δήμους.

Η υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 στον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας εξελίσσεται απρόσκοπτα, επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας
Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία 467 κοινωνικών δομών στους δήμους των δεκατριών περιφερειών της χώρας, δομές στις οποίες υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν σχεδόν 1.500 εργαζόμενοι.
Στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων
(ΠΕΠ) και των Περιφερειακών Στρατηγικών Κοινωνικής Ενταξης, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, θέτει σε λειτουργία μια σειρά κοινωνικών δομών με σκοπό την εξυπηρέτηση κυρίως ευπαθών ομάδων πληθυσμού και πολιτών που πλήττονται από την κρίση.

Στις δομές αυτές περιλαμβάνονται τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία, δομές σίτισης, Ημερήσια Κέντρα Φιλοξενίας και Υπνωτήρια Αστέγων, καθώς και Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρα Φροντίδας ΑμεΑ. Στο πλαίσιο της λειτουργίας των παραπάνω δομών, το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρουσιάζει μία νέα κοινωνική δομή, κάτι σαν κοινωνικά ΚΕΠ, τα λεγόμενα Κέντρα Κοινότητας. 

Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται όσοι πολίτες επιθυμούν να πληροφορηθούν σχετικά με ζητήματα ανεργίας και φτώχειας ή να μάθουν λεπτομέρειες για εκπαιδευτικά σεμινάρια και προγράμματα κοινωνικής προστασίας που «τρέχουν» εκείνη την περίοδο τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Τα Κέντρα Κοινότητας, πέραν του καθαρά χρηστικού τους χαρακτήρα, θα προσφέρουν παράλληλα ψυχοκοινωνική στήριξη στους πολίτες που το επιθυμούν. Υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσουν συνολικά 250 Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, σε δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων. 

Σε ένα μήνα από τώρα αναμένεται να σταλεί το απαραίτητο υλικό υποστήριξης στις περιφέρειες και τους δήμους, προκειμένου να μπορέσουν να προκηρυχθούν οι θέσεις του προσωπικού που θα στελεχώσει τις εν λόγω δομές.

Οι ακριβείς ειδικότητες όπως και τα απαιτούμενα προσόντα που απαιτούνται θα περιγράφονται λεπτομερώς στις προκηρύξεις που θα δημοσιευτούν.