powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Δήμος Αριστοτέλη. Διημερίδα Τουριστικής Ανάπτυξης 2&3 Απριλίου 16 παρουσία επιτελείου της Κυβέρνησης.

Με αφορμή την ανακήρυξη του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη 2016/17 από την UNESCO, καθώς φέτος συμπληρώνονται 2400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου αυτού αρχαίου έλληνα φιλοσόφου, ο δήμος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Χαλκιδικής, διενεργεί διημερίδα, με τίτλο "Επετειακό έτος Αριστοτέλη: Νέες Ευκαιρίες και Προοπτικές
Τουριστικής Ανάπτυξης για τη Χαλκιδική". που θα γίνει στις 2 & 3 Απριλίου 2016, στο Κέντρο Πολιτισμού, στην Ιερισσό Χαλκιδικής.
Στη εκδήλωση θα συζητηθούν οι προοπτικές τουριστικής αξιοποίησης του επετειακού έτους, καθώς και οι ωφέλειες στη διαμόρφωση της ενιαίας εικόνας της Χαλκιδικής, ως πολιτιστικού προορισμού.
Στη διημερίδα κλήθηκαν και θα παραστούν:
• Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά και
• Ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, (αρμόδιος για θέματα δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ) κος Αλέξης Χαρίτσης
Οι εισηγήσεις της πρώτης ημέρας θα γίνουν:
• Από τον Υφυπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση ο οποίος θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες και προοπτικές για τον ευρύτερο τουριστικό και αγροδιατροφικό τομέα που προκύπτουν από τη Νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.
• Από τον κ. Θεόδωρο Συργανίδη, Διευθυντή τη ΑΝΕΤΧΑ όπου θα παρουσιαστεί η συμβολή της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής στην τουριστική ανάπτυξη του νομού
• Από την κα Σοφία Μπουρνατζή, σύμβουλο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής  με θέμα τη δημιουργία ενός καινοτόμου του νέου τουριστικού προϊόντος «Το πέμπτο στοιχείο (Fifth Element)»
• Από τον κ. Γεώργιο Παλησίδη ερευνητή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με θέμα την εκπόνηση του Αριστοτελικού μενού και τις ευκαιρίες ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας 
• Από τον κ. Σπύρο Αβδημιώτη μέλος ΕΠ του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων με θέμα τη σημασία του έτους Αριστοτέλη για την τοπική οικονομία.
Τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, η εισήγηση του κου Απόστολου Καρακίτσιου, πιστοποιημένου επιθεωρητή ξενοδοχείων, θα έχει αναφορά στα κριτήρια και διαδικασίες κατάταξης των καταλυμάτων σε κατηγορίες (ΥΑ 219).
Τέλος θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τράπεζας μεταξύ φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού, όπου θα συζητηθούν θέματα τοπικών συνεργείων, δεοντολογίας κ.α. και θα παρασκευαστεί το Αριστοτελικό μενού, από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βόρειας Ελλάδας.

Γρ. Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων
Δήμου Αριστοτέλη