powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Δήμος Αριστοτέλη και Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής στην Έκθεση ΜΙΤΤ Μόσχα 23-26/3/16

Ο Δήμος Αριστοτέλη συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ στην Μόσχα σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής στο περίπτερο της εθνικής συμμετοχής (ΕΟΤ) που πραγματοποιήθηκε από 23-26 Μαρτίου.Μια πολύ σημαντική
τουριστική αγορά που πέρυσι είχε σημειώσει πολύ μεγάλη κάμψη για την περιοχή της Χαλκιδικής αλλά και ιδιαίτερα για την περιοχή μας. 
Στην έκθεση συμμετείχε πλήρης η πολιτικής ηγεσία του υπουργείου Τουρισμό με την υπουργό Ε. Κουντουρά τον γ.γ. Δ. Τρυφωνόπουλο, υπηρεσιακούς παράγοντες και συμβούλους. Το stand της Χαλκιδικής πλαισιώθηκε από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας & Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ.Ιωάννη Γιώργο, τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρ. Τάσιο και τον εκπρόσωπο του Δήμου Αριστοτέλη, πρόεδρο της ΑΞΤΑΔΑ κ. Λ. Βαλσαμή.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ρώσικους tour operators, ανεξάρτητα πρακτορεία και δημοσιογράφους που ενδιαφέρθηκαν για την Χαλκιδική. 
Τα μηνύματα που απορρέουν, γενικά, φαίνεται να είναι πολύ θετικά και ενθαρρυντικά και όλα δείχνουν ότι πραγματικά μπορεί το 2016 να αποδειχθεί μία χρονιά μεγάλης αύξησης από τη Ρωσία. Ωστόσο, όλοι ανεξαιρέτως συμφωνούν και συγκλίνουν στην άποψη ότι κομβική παράμετρος για όλα αυτά, παραμένει ο ρυθμός χορήγησης βιομετρικών visa.
Πέρα από το ότι φέτος είναι, έτος Ρωσίας για την Ελλάδα και γιορτάζονται τα 1000 χρόνια ρώσικου μοναχισμού στο Άγιο Όρος, προγραμματίζονται και μια σειρά από οργανωμένες δράσεις προβολής θεματικών μορφών τουρισμού στη χώρα μας στη ρωσική αγορά, με έμφαση στο θρησκευτικό, πολιτιστικό, ιατρικό, συνεδριακό και άλλες ειδικές μορφές τουρισμού, που ενδιαφέρουν τους Ρώσους.
Σε έρευνα της ΑTOR, εξάλλου, σχετικά με τις προτιμήσεις των Ρώσων γι αυτό το καλοκαίρι, η Ελλάδα εμφανίζεται ως πρώτος προορισμός για το 14% των ερωτηθέντων και κατατάσσεται ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός των Ρώσων στο εξωτερικό ενώ η Χαλκιδική είναι μέσα στις τρεις πρώτες επιλογές τους ως προορισμός στην Ελλάδα.
Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη