powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Πρόεδρος των Σκοπίων στη Bild: Κλείσαμε τα σύνορα επειδή θα είχαμε γεμίσει τζιχαντιστές . Τα κατηγορώ για την Ελλάδα και καμιά αναφορά για Τουρκία.

Απλώνει το χέρι του ..700 εκ. η Ελλάδα
ούτε  σεντς για μας
Εμάς δε μας θέλει κανείς, ούτε η ΕΕ, ούτε το ΝΑΤΟ, ενώ δεν είμαστε και στη Σένγκεν. Και όμως έχουμε προστατεύσει την Ευρώπη από μια ευρωπαϊκή χώρα που οι πρόσφυγες ελέγχονται ανεπαρκώς και απλά προωθούνται» λέει ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ στους δημοσιογράφους της γερμανικής εφημερίδας Bild και θυμωμένος δείχνει πολλά πλαστά
διαβατήρια και έγγραφα από πρόσφυγες που «πέρασαν» από την Ελλάδα στα Σκόπια και συμπληρώνει «εάν δεν είχαμε κλείσει τα σύνορα θα είχαμε γεμίσει τζιχαντιστές».
και ο τιτλος Πρωθυπουργός
Μακεδονίας
Επίσης, συνεχίζει ο πρόεδρος των Σκοπίων επισημαίνοντας τα…λάθη της Ελλάδας. «Μερικοί που αποκαλούνται πρόσφυγες ταξιδεύουν με πλαστά στοιχεία και η Ελλάδα απλά τους σφραγίζει τα πλαστά έγγραφα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους». Προσθέτει ακόμα πως ναι μεν η ΕΕ «προστατεύει» την ΠΓΔΜ από την Ελλάδα ώστε «να μην προωθούνται πρόσφυγες», αλλά «ενώ η Αθήνα παίρνει πάλι 700 εκατ. ευρώ από την ΕΕ, για εμάς δεν υπάρχει ούτε σεντ».
Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ σχολιάζει και τη στάση της Γερμανίας λέγοντας πως η Γερμανία κράτησε πολύ καλή στάση, αλλά στο θέμα της ασφάλειας έχει αποτύχει εντελώς. Εμείς θα θέλαμε να μοιραστούμε τις πληροφορίες μας σχετικά με τους πρόσφυγες-τζιχαντιστές με τη Γερμανία αλλά κανείς δε θέλει τα στοιχεία μας γιατί μας λένε είμαστε Τρίτη χώρα, δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε στοιχεία με σας, ούτε να ανταλλάξουμε δεδομένα. Χρειαζόμασταν τεχνολογικό εξοπλισμό για βιομετρική σύγκριση δεδομένων. Η Γερμανία μας έχει αρνηθεί τα πάντα».
Ο πρόεδρος των Σκοπίων εκφράζει την πίκρα του από τη στάση της ΕΕ απέναντι στη χώρα του ενώ εξαπολύει και τα βέλη του απέναντι στην Ελλάδα λέγοντας πως «τα Σκόπια είναι θύματα των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. για 25 χρόνια μας λένε ψέματα και μας κοροϊδεύουν. Έχουμε θέμα με την Ελλάδα. Επτά φορές βρεθήκαμε προ ένταξης της χώρας μας στην ΕΕ και όμως πάλι υπήρξε κώλυμα που προκλήθηκε από την Ελλάδα. Στις διαφορές μας με την Ελλάδα μας λένε πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το θέμα με την Ελλάδα αν θέλουμε να επιλυθεί το ζήτημα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ