powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Παπαγιάννης ( πρώην Υφυπουργός και Δήμαρχος Κασσάνδρας)

Για την γειτονιά των αγγέλων ταξίδεψε χθές 22-3-16 ο πρώην Βουλευτής Ημαθίας, Βασίλης Παπαγιάννης  και Δήμαρχος Κασσάνδρας(2010-14). Ο χαρισματικός οικονομολόγος είχε έντονη πολιτική δράση και ξεχώρισε για τις αρχές και τις αξίες του που υπερασπιζόταν με πάθος. Γεννήθηκε το 1945 στην Χαλκιδική. Σπούδασε οικονομικές
επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για χρόνια ζούσε και εργαζόταν στη Βέροια, και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. 
Από το 1981 ως το 1989 ήταν βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ και χρημάτισε υφυπουργός Δημοσίων Έργων (1982 - 1985) και υφυπουργός Εσωτερικών (1987). 

Mε την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1993, και ως το 2004, ο Βασίλης Παπαγιάννης διετέλεσε πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών, πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΓΝΟ ΑΕ, και γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ. Από το 2010 μέχρι το 2014 ήταν δήμαρχος Κασσάνδρας.

Με ανακοίνωση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η πρώην δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου δήλωσε συγκλονισμένη από τον αδόκητο θάνατο του πρώην Βουλευτή και τόνισε τα εξής: «Λυπαμαι που αναγγέλλω ένα θλιβερό γεγονός. Ζόρικη ημέρα γενικώς μέσα σ' αυτό το τοπίο φρίκης της τυφλής τρομοκρατίας και των απευθείας συνδέσεων, ήρθε το θλιβερό νέο για τους Βεροιώτες και τους Κασσανδρινούς: Έφυγε ξαφνικά απ' τη ζωή ο Βασίλης Παπαγιάννης. Συνεπής αγωνιστής, χαρισματικός ρήτορας, άνθρωπος με βαθιά γνώση και σύνθετη σκέψη. Καλός υπουργός, καλός δήμαρχος, εξαίρετος φίλος. Θα τον αποχαιρετήσουμε την Πέμπτη. μέχρι τότε θα προσπαθήσουμε να το συνειδητοποιήσουμε»...