powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Τρεις Μητροπολίτες και μια μοναχή, προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών .

Πράξη έκαναν την αντίθεσή τους στο σύμφωνο συμβίωσης  στα ομόφυλα ζευγάρια 3 μητροπολίτες (Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος) αρχιμανδρίτες, μία μοναχή, και 21 πολίτες, οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσβάλλοντας απόφαση του υπουργού Εσωτερικών με τη οποία καθορίζεται ο
τρόπος εγγραφής στα Ληξιαρχεία (ληξιαρχικές πράξεις) των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης ομοφύλων ζευγαριών.

Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση του νόμου ως αντισυνταγματικού και αντίθετου στον Αστικό Κώδικα, καθώς όπως λένε, προσβάλλει τα χρηστά ήθη της χώρας μας όπως αυτά καταγράφονται στο Σύνταγμα, και συγκεκριμένα στο άρθρο 5 του συνταγματικού χάρτη της χώρας μας.

Οπως λένε, το επίμαχο άρθρο προβλέπει την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας, η οποία δεν είναι απεριόριστη αλλά υπόκειται στην υποχρέωση σεβασμού των χρηστών ηθών. Η παραβίαση των χρηστών ηθών υπογραμμίζουν, συνδέεται και με την προστασία της οικογένειας όπως αυτή περιγράφεται στο Σύνταγμα και το οικογενειακό δίκαιο.
Οι αιτούντες ζητούν μάλιστα η συζήτηση της προσφυγής τους να γίνει στην Ολομέλεια του δικαστηρίου λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης.