powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Στα δικαστήρια οι Γενικοί Γιατροί για τις μεταθέσεις εξπρές από το ΠΕΔΥ στα νοσοκομεία!

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να προσφύγουν οι Γενικοί Γιατροί έως τις 23 Μαρτίου, μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας να τους μεταθέσει με το έτσι θέλω από τα ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας στα επείγοντα των νοσοκομείων.
Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να καλυφθούν τα κενά
στα νοσοκομεία σε ιατρικό προσωπικό, δεδομένου ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας …διαφημίζει προσλήψεις αλλά προσλήψεις δε γίνονται.
Οι γενικοί γιατροί θα πρέπει από δω και στο εξής επισήμως πια με εντολή του υπουργείου Υγείας να μεταφέρονται από τις μονάδες του ΠΕΔΥ, τα Κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία, στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών για να καλύψουν τις ανάγκες.
Μέχρι σήμερα η διαδικασία αυτή γινόταν άτυπα με εντολές των υγειονομικών Περιφερειών προκαλώντας την έντονη αντίδραση των γιατρών. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι γενικοί γιατροί είχαν κάνει και εξώδικα καθώς με τις μετακινήσεις αυτές έμεναν στον «αέρα» τα ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ όλη την απόφαση του υπουργού Υγείας που έχει βγάλει στα …κάγκελα τους γενικούς γιατρούς: «Μεταφορά εξπρές γενικών γιατρών από το ΠΕΔΥ στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες»
Ο κλάδος μέσω της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής είχε θέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο υπουργό Υγείας τονίζοντας ότι οι μεταφορές αυτές στα νοσοκομεία μπορούν να γίνουν μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διαφορετικά υποβαθμίζεται πλήρως οι ειδικότητα των γενικών γιατρών.
Όμως ο καιρός πέρασε και οι μετακινήσεις εξπρές άρχισαν να γίνονται…αθόρυβα σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως στην Κοζάνη και την Κέρκυρα.
Έτσι μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.ΓΕ.ΙΑ)οργανώνονται σε όλη τη χώρα προκειμένου να καταθέσουν αίτηση ακύρωσης της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κάτι που αναμένεται να πράξουν έως τηνερχόμενη Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 καθώς τότε λήγει το δίμηνο περιθώριο της κατάθεσης πρότασης ακύρωσης της απόφασης του υπουργού Υγείας.
Πάντως οι γενικοί γιατροί μιλούν για κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η μετακίνησή τους στα νοσοκομεία ενώ εκτιμούν ότι ουσιαστικά θα γίνουν βοηθοί των …ειδικευόμενων.
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις προτάσεις των γενικών γιατρών αλλά και τις προϋποθέσεις που θέτουν για να εργασθούν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων.
Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι οι γενικοί γιατροί απλά θα κάνουν διαλογή των περιστατικών, κάτι βέβαια που δε συνάδει με τις τοποθετήσεις της ότι οι γενικοί γιατροί πρέπει να καλύψουν τα κενά σε γιατρούς στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.