powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Eldorado Gold, οι σχέσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

VANCOUVER — The Canadian Press
Published Thursday, Mar. 24, 2016 6:23
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Paul Wright δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη. ότι έχει ενθαρρυνθεί από τις εξελίξεις από τον Ιανουάριο, με το Υπουργείο ."Είμαστε, πιστεύω, σε μια καλύτερη θέση »
'Εχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για το έργο του Σκουριές τον Φεβρουάριο και μία άδεια εγκατάστασης για το χρυσό του έργου της Ολυμπιάδας. Δεν θα αγωνίζεται η εταιρεία να πάρει τις άδειες μέσω δικαστηρίων.
Η Eldorado Gold απέλυσε 600 εργαζόμενους, τον Ιανουάριο, λέγοντας ότι δεν θα επαναλάβει τις εργασίες έως ότου λάβει τις απαραίτητες άδειες και δεν βελτιωθούν οι σχέσεις με το Υπουργείο.
Οι εν λόγω σχέσεις είναι τεταμένες τα τελευταία χρόνια, με το έργο Σκουριές από τις διαμαρτυρίες ορισμένων ντόπιων πάνω από τους φόβους των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Η εταιρεία αναμένει μόνο την έγκριση της τεχνικής μελέτης του στις Σκουριές πριν προχωρήσει μπροστά.
Ο Jamie Kneenσυντονιστής επικοινωνιών και προβολής MiningWatch του Καναδά, είπε ότι υπάρχει ακόμα σημαντική τοπική αντιπολίτευση για το ορυχείο , ανησυχίες για τα υψηλά επίπεδα αρσενικού και τις επιπτώσεις στην ύδρευση και τον τοπικό τουρισμό.
Ο κ Wright είπε ότι η τοπική υποστήριξη είναι ισχυρή για το ορυχείο και η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινότητας.
"Σαφώς, η χώρα χρειάζεται απασχόληση, χρειάζεται η δημιουργία θέσεων εργασίας, χρειάζεται φόρους, χρειάζεται επενδύσεις", είπε ο κ Ράιτ.
Αργά την Τετάρτη, Eldorado Gold ανακοίνωσε καθαρή ζημία ύψους $ 1,54 δις (ΗΠΑ) για το 2015 , που σχετίζονται κυρίως με ελληνικά περιουσιακά της στοιχεία.
Τα περισσότερα από τα εν λόγω σχέδια ανάπτυξης βρίσκονται στην Ελλάδα, όπου υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα. Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει αντιδράσεις από την κυβέρνηση και τους τοπικούς διαδηλωτές που έχουν διαταράξει τα σχέδιά της. Δαπάνησε περισσότερα από US $ 300 εκατομμύρια για το έργο Σκουριές, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της στην Ελλάδα. Ένα από τα ερωτηματικά για την Eldorado είναι τι θα κάνει με την κινεζική στοιχεία του ενεργητικού της, το οποίο η εταιρεία είναι πρόθυμη να εκχωρήσει. Eldorado έχει εξετάσει μια αρχική δημόσια προσφορά για τα περιουσιακά στοιχεία στο Χονγκ Κονγκ, αλλά έχει επίσης προσεγγιστεί από τους πιθανούς αγοραστές.  (business.financialpost.com)
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλει το μέρισμά της από το πρώτο τρίμηνο του 2016. Η εξάλειψη του μερίσματος θα σώσει Eldorado περίπου US $ 14 εκατομμύρια το χρόνο, αν και Ράιτ δήλωσε ότι θα μπορούσε να επανέλθει αργότερα το 2016.

Μαζί με την ανάπτυξη του εργοστασίου χρυσού στην Ελλάδα, η Eldorado Gold διαθέτει επίσης επιχειρησιακό ορυχεία χρυσού στην Τουρκία και την την Κίνα


www.theglobeandmail.com

Eldorado Gold encouraged by improving ties with Greek government