powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

FIFA. Απόφαση ...πείραμα στο ποδόσφαιρο και χρήση βίντεο απο διαιτητή

Η 5η Μαρτίου του 2016 θα μείνει στην ιστορία ως μέρα – σταθμός για το ποδόσφαιρο, καθώς FIFA και IFAB άναψαν το «πράσινο φως» για αλλαγές που θα φέρουν τα πάνω – κάτω.
Χρήση βίντεο από τον διαιτητή, 4η αλλαγή (στην παράταση) και... ο τελευταίος παίκτης που θα γλιτώνει την κόκκινη!

Η FIFA και η IFAB (διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο, που καθορίζει τους κανόνες) ενέκριναν αλλαγές, που θα εφαρμόσουν για δύο χρόνια σε «περιορισμένο» πεδίο και συγκεκριμένα στη Serie B και το Κύπελλο Ιταλίας. Αν αποδειχθεί πως «δουλεύουν» υπέρ του ποδοσφαίρου θα γίνουν... καθημερινότητα για όλες τις λίγκες και θα εφαρμοστούν παντού. 

Η πρώτη και πιο σημαντική αλλαγή είναι η χρήση βίντεο! Ο διαιτητής, καθώς και ο «τέταρτος» θα μπορούν να συμβουλεύονται το βίντεο για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για μία φάση και να αποφεύγονται τα «χοντρά λάθη». Πρόθεση των FIFA και IFAB δεν είναι να σταματάει ο διαιτητής σε κάθε «αμφισβητούμενη» φάση το ματς για να συμβουλεύεται το βίντεο, αλλά να αποκλειστούν μεγάλες αδικίες και λάθη που εκθέτουν όχι μόνο τους ρέφερι, αλλά και τη FIFA. 

Παράλληλα, εγκρίθηκαν αλλαγές όσον αφορά κάποιους κανονισμούς του ποδοσφαίρου.

Αρχικά, θα γίνει... πείραμα που αφορά σε μία ακόμη αλλαγή στο ματς. Συγκεκριμένα, οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα να κάνουν τέταρτη αλλαγή, εφόσον το ματς οδηγηθεί σε παράταση.

Ωστόσο, η πιο σημαντική ίσως αλλαγή αφορά στην περίπτωση που κάποιος παίκτης κάνει πέναλτι στον τελευταίο της αντίπαλης ομάδας. Εκεί, κανονικά, υπάρχει απευθείας κόκκινη κάρτα. Πλέον όμως, απευθείας αποβολή θα υπάρχει μόνο σε περίπτωση που το μαρκάρισμα είναι πολύ σκληρό.