powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Πραγματοποιήθηκε η Διημερίδα στην Ιερισσό «Νέες ευκαιρίες και προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης για τη Χαλκιδική» 2&3/4/16

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διημερίδα με θέμα «Νέες ευκαιρίες και προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης για τη Χαλκιδική», το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού, η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Αριστοτέλη.
Η Διημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού του
Επετειακού Έτους Αριστοτέλη όπως αυτό εγκρίθηκε και ανακηρύχθηκε από την UNESCO για την συμπλήρωση των 2.400 χρόνων από την γέννηση του φιλόσοφου Αριστοτέλη του Σταγειρίτη. 
Την Διημερίδα προλόγισε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Υπουργός Τουρισμού (μέσω skype) Έλενα Κουντουρά, ο μητροπολίτης Ιερισσού Αγ. Όρους και Αρδαμερίου κκ Θεόκλητος, ο Γ.Γ Δημοσίων επενδύσεων & ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας - Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας και
Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο πρόεδρος της
ΠΕΔΚΜ Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη για τον Τουρισμό Αργύρης Τσακνής, η Πρόεδρος του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου Ελένη Παναγιωτοπούλου ο  Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ, Γιώργος Πασαλής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Χαλκιδικής Δημήτρης Χαδαλής και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης. 
Την τουριστική αξιοποίηση του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη με την  παρουσίαση ενός πολυεπίπεδου και πολυεμπειρικού τουριστικού προϊόντος, με επίκεντρο τον μεγάλο Έλληνα Φιλόσοφο Αριστοτέλη, που δεν θα αφορά μόνο τη γενέτειρά του, αλλά την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, παρουσίασε η Σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Σοφία Μπουρνατζή, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
 «Η Χαλκιδική "μαθαίνει στους επισκέπτες της να έχουν αυτογνωσία και να ζουν καλά, επιτυγχάνοντας την ευδαιμονία", απολαμβάνοντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, (φωτιά, μέσα από την τοπική γαστρονομία, αέρας, μέσα από την επαφή με τη φύση σε χώρους θέασης ανατολής και δύσης, νερό μέσα από τη γνωριμία με τα μυστικά του αρχαίου βυθού, των καταρρακτών και των ποταμιών μας και γη μέσα από το κρασί ή το τσίπουρο) και ανακαλύπτοντας το πέμπτο στοιχείο, το μυστήριο που καλείται ο κάθε επισκέπτης να ανακαλύψει από την επίσκεψή του στα Αρχαία Στάγειρα και το Πάρκο του Αριστοτέλη». 
Ως σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη του τουριστικού πλούτου της χώρας χαρακτήρισε τη συμπλήρωση φέτος 2.400 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου Έλληνα φιλοσόφου, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στις εργασίες της διημερίδας μέσω skype. Η ίδια τόνισε ότι το νέο τουριστικό προϊόν αναδεικνύει με επίκεντρο την πεμπτουσία του Αριστοτέλη, τις πολλαπλές θεματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες όχι μόνο στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη αλλά και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική.
Ο Γ.Γ. του Υπ. Οικονομίας για θέματα ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, σημείωσε ότι στόχος του Υπουργείο είναι η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό και περιέγραψε τις δυνατότητες αξιοποίησης των προγραμμάτων. 
Από την πλευρά του ο Καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Σπ. Αβδημιώτης, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη σημασία του έτους Αριστοτέλη στην τοπική οικονομία, ενώ ο Διευθυντής της ΑΝΕΤΧΑ Θεόδωρος Συργανίδης τόνισε τις δυνατότητες της τουριστικής ανάπτυξης στη νέα προγραμματική περίοδο.
Τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, η εισήγηση του Απόστολου Καρακίτσιου, πιστοποιημένου επιθεωρητή ξενοδοχείων, είχε αναφορά στα κριτήρια και τις διαδικασίες κατάταξης των καταλυμάτων σε κατηγορίες (ΥΑ 219), ενώ παρουσιάστηκε από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας και τον σεφ Γιώργο Παλησίδη, το «Αριστοτελικό μενού» που περιέχει υλικά, βότανα, κρασί και μέλι που ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα την εποχή του Αριστοτέλη και καταγράφονται στα αρχαία κείμενα.
Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε μέσα απ αυτές τις δράσεις, είναι ότι ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο με τεράστιο πολιτιστικό και τουριστικό απόθεμα που μένει ανεκμετάλλευτο εντέχνως εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Για εμάς σαν Δημοτική Αρχή δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε εκβιαστικά διλήμματα, έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο για την ανάπτυξη της περιοχής που θα έρθει μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης με κύριο άξονα τον τουρισμό που αποτελεί για την Χαλκιδική την μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος. Οι δυνατότητες είναι τεράστιες και στόχος μας είναι οι συνδημότες μας να ζήσουν πρώτοι την πεμπτουσία και την ευδαιμονία κατά τον πρόγονο μας Αριστοτέλη χωρίς την εξάρτηση κανενός.
Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε και δημόσια τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή της διημερίδας, στο προσωπικό της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας και του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου, τον Δντη της Μαθητικής Εστίας Αρναίας Μιχάλη Τσόχα, τον Βασίλη Αναστασίου για την χορηγία του, τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "Αριστοτέλεια Γη" για την βοήθειά τους στην παρασκευή του "Αριστοτελικού Μενού" και τo “Enalia Villas” για την προσφορά διαμονής στους εισηγητές της διημερίδας.
Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη.