powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

200 ίσως και περισσότερα ξενοδοχεία στηη Χαλκιδική , θα ανοίξουν για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα

Ο φετινός Μάιος προβλέπεται να είναι ένας από τις χειρότερους όλων των εποχών, παρότι το Πάσχα των Ορθοδόξων "πέφτει αργά" και, σε διαφορετική συγκυρία θα
αναμενόταν να επηρεάσει θετική την τουριστική κίνηση της Ελλάδας αλλά και της Χαλκιδικής στην αρχή της σεζόν.
Ωστόσο, όπως είπε στη Voria.gr o κ. Γιάννης Λασπάς, ταμίας της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη σε συνδυασμό με το προσφυγικό - μεταναστευτικό, λειτουργούν αρνητικά.
"Αποκαλυπτικό του κλίματος που υπάρχει στην Ευρώπη είναι το γεγονός ότι στην ΙΤΒ του Βερολίνου, όπως δημοσιοποιήθηκε, το 60% των Γερμανών δεν είχαν αποφασίσει που θα πάνε φέτος διακοπές ή αν θα κάνουν τις διακοπές σε χώρα του εξωτερικού", τόνισε ο κ. Λασπάς.
Βάσει των στοιχείων που συγκεντρώνει η ΕΞΧ, περίπου τα μισά ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, δηλαδή περίπου 200 ίσως και περισσότερα, θα ανοίξουν για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα με πληρότητες που θα είναι κοντά στις περυσινές, δηλαδή γύρω ή και λίγο πάνω από το 50%. Βεβαίως υπάρχουν και μονάδες, όπως των all inclusive, που θα έχουν σημαντικά υψηλότερες πληρότητες.
Για την περίοδο του Πάσχα οι τουριστικές επιχειρήσεις ελπίζουν ότι θα κινηθούν περισσότερο με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, το λεγόμενο late booking, καθώς ειδικά αυτή την εποχή της σεζόν η Χαλκιδική δουλεύει ως επι το πλείστον με Έλληνες και ομόδοξους Βαλκάνιους.
Όσα ξενοδοχεία δεν ανοίξουν για το Πάσχα θα ανοίξουν περί τις 20 Μαΐου οπότε πλέον ανοίγει και η θερινή σεζόν. Η Χαλκιδική, που έχει οργώσει τις κλαδικές εκθέσεις του εξωτερικού και επενδύει στην προβολή της στη διεθνή αγορά, ελπίζει σε μία καλή τουριστική περίοδο. Άλλωστε, η προβολή αυτή συνδέεται με την καμπάνια που κάνουν αυτόνομα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι καινούργιες μεγάλες των πέντε αστέρων αλλά και αυτές που επενδύουν σε ανακαινίσεις και ένα πιο προσεγμένο τουριστικό προϊόν.
Να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά ανοίγει το συγκρότημα του Mirragio, στη περιοχή Κάνιστρο της Κασσάνδρας, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκαν επενδύσεις και βελτιωτικές στο ΣΑΝΗ και το Ikos Oceania όπως και στα Flegra Hotels.
Eκείνο το οποίο επισήμανε ο κ. Λασπάς είναι ότι η Χαλκιδική, με την εξωστρεφή πολιτική που έχει ακολουθηθεί από την αντιπεριφέρεια και τους φορείς του τουρισμού, πέτυχε να έχει αρκετά μεγάλη διασπορά στις εθνικότητες που πλέον προσελκύει. Έτσι, φέτος περιμένει τουρίστες από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τις Βαλκανικές χώρες, αλλά και την Ιταλία και τη Βρετανία. Οι κρατήσεις από τη γερμανική αγορά είναι ακόμη σε μη ικανοποιητικά επίπεδα αλλά αναμένεται να αυξηθούν ενώ πολύ καλά προβλέπεται ότι θα κινηθεί η αγορά της Ρουμανίας, λόγω της βελτίωσης της οικονομίας της συγκεκριμένης βαλκανικής χώρας.
Η Χαλκιδική, όπως άλλωστε και το υπόλοιπο της τουριστικής Ελλάδας, ελπίζει ότι αν δεν υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις, η σεζόν θα πάει καλύτερα με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.