powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Καθαρίστε τη Μεσόγειο: η μεγάλη εκστρατεία ξεκινάει για 21η χρονιά 21 Απριλίου 2016 12:36

Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν και η πραγματικότητα συχνά μας ξεπερνά, η εκστρατεία«Καθαρίστε τη Μεσόγειο» παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς για 21η χρονιά στο πεδίο της προστασίας των ακτών, της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, του εθελοντισμού και της ουσιαστικής συμμετοχής στη διαφύλαξη του φυσικού μας
κεφαλαίου.
Από το 1995 η εκστρατεία ενώνει κάθε χρόνο όλη τη χώρα σε μια τεράστια κοινή δράση. Για δύο μήνες απ’ άκρη σ’άκρη της Ελλάδας, μικροί και μεγάλοι γίνονται κομμάτι της πιο μαχητικής «αλυσίδας» ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση και τον εφησυχασμό.
Φέτος, παράλληλα με τους καθαρισμούς, θα αναδειχθεί το πρόβλημα των μικροπλαστικών, που παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μία από τιςσημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, τον υπ’αριθμόν ένα κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.
Όρισε τον τόπο και το χρόνο που θέλεις να γίνει ο καθαρισμός και συμπλήρωσε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής ή, εναλλακτικά, «κατέβασε» και στείλε τη φόρμα συμμετοχής συμπληρωμένη στο medsoscleanup@gmail.com ή μέσω φαξ στο 210 8228795.
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συντονίζει όλη την προσπάθεια, στέλνοντας σακούλες απορριμμάτων και έντυπο ενημερωτικό υλικό (καρτ-ποστάλ και Φύλλα Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών – υλικό που στη συνέχεια επεξεργάζεται το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών), «ανεβάζοντας» στην ιστοσελίδα του πληροφοριακό υλικό και διοργανώνοντας κεντρικούς καθαρισμούς στην Αττική και αλλού.
Μπορεί η τυπική διάρκεια της εκστρατείας να είναι 1η Μαΐου-30 Ιουνίου λόγω του Πάσχα, όμως, όσοι θέλουν μπορούν να «σπάσουν» τους χρονικούς περιορισμούς και να υλοποιήσουν καθαρισμούς εκτός αυτής της περιόδου.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Λουκία Καλαϊτζή, Υπεύθυνη Συντονισμού Εκστρατείας, τηλ/φαξ : 210 8228795, email:press@medsos.gr.