powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Πολυγύρου σε μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση

Την Πέμπτη 21/4/2016, μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου & ΓΕΛ Πολυγύρου υλοποιήσαν έναν ακόμα στόχο που ηθελαν να πετύχουν πριν αποφοιτήσουν: Να ανεβάσουν μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση. Έτσι, με το μεράκι και την πολύτιμη συνδρομή των
καθηγητριών κ. Τσιάτσιου Μάρθας και της κ. Οφθαλμίδου Αλεξίας, αλλά κυρίως με τη δική τους προσπάθεια και όρεξη κατάφεραν, στον πολύ περιορισμένο χρόνο και με τα λίγα μέσα που διέθεταν, να παρουσιάσουν ένα αποτέλεσμα που μας έκανε όλους περήφανους και που πλησίασε θεατρικές παραστάσεις από επαγγελματίες του χώρου.
Το έργο που επιλέχτηκε ήταν το "Φωνάζει ο κλέφτης" του Δημήτρη Ψαθά, έργο ανάλαφρο αλλά με διαχρονικά, πάντα επίκαιρα μηνύματα.
Οι μαθητές που ενσαρκώσαν τους ρόλους του έργου ήταν (με αλφαβητική σειρά) οι: Ζήσης Δημήτρης, Θάνος Γιώργος, Νικολαϊδης Χρήστος, Παπαοικονόμου Στέλλα, Σακελλαρίου Ειρήνη, Σαράντη Αναστασία, Σγούρου Ιωάννα και Τρούνγκου Έλτον και, κατα γενική ομολογία, όλοι ήταν καταπληκτικοί στις ερμηνίες τους. Τη σκηνοθεσία/οργάνωση παράστασης είχαν οι καθηγήτριες κ. Τσιάτσιου Μάρθα και κ. Οφθαλμίδου Αλεξία, ενώ τα πανέμορφα σκηνικά επιμέλήθηκε η μαθήτρια Λαθούρη Μαρία.
Οι συντελεστές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το ΔΙΕΚ Πολυγυρου για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων για τις πρόβες και τους σπουδαστές του για την επιμέλεια των χτενισμάτων και του βαψίματος των ηθοποιών. Επίσης, θερμά ευχαριστήρια προς το Δήμο Πολυγύρου για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου και σε κάθε άλλον εμπλεκόμενο που βοήθησε στην υλοποίηση της παράστασης.
Την παράσταση προλόγισε η κ. Τσιάτσιου Μάρθα και την εκδήλωση έκλεισε με ευχαριστήριο λόγο ο δ/ντής του Εσπερινού ΓΕΛ Πολυγύρου κ Όρης Χρήστος.
ΥΓ: Η πολύ όμρφη βραδιά ολοκληρώθηκε σε τοπική ταβέρνα όπου μαθητές-συντελεστές και καθηγητές απέβαλλαν το άγχος της προετοιμασίας και σχολιάσαν τα παραλειπόμενα της παράστασης.

 Εσπερινό Γυμνάσιο/Λύκειο Πολυγύρου