powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Η μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ειδομένη. Βαγόνια γεμάτα με πέτρες.

Σε μια μυστική επιχείρηση υψίστης ασφαλείας προχώρησαν τις δύο τελευταίες νύχτες οι αστυνομικές δυνάμεις στην Ειδομένη. Αφορμή αποτέλεσε σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr η προ ημερών απόπειρα εφόδου των μεταναστών προς το σκοπιανό φράχτη,
κάνοντας χρήση ως πολιορκητικής μηχανής μιας πλατφόρμας του ΟΣΕ.
Από τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως τα περισσότερα από τα 15 κλειστά και ανοιχτά βαγόνια που βρίσκονται στην περιοχή και ήταν πάνω ή έξω από τις ράγες, ήταν "φορτωμένα" με πέτρες, που κάλλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως υλικά μάχης σε περίπτωση εκδήλωσης νέων επεισοδίων.

Διαπιστώθηκε ωστόσο πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για άλλο σκοπό. Να μετατραπούν και πάλι δηλαδή σε πολιορκητικές μηχανές για να τις ρίξουν με το πρόσθετο βάρος από τις πέτρες πάνω στην πόρτα του φράχτη και ν' ανοίξουν βίαια δίοδο προς την γειτονική χώρα, με αποτέλεσμα να διασυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. και η χώρα στα πέρατα της οικουμένης.

Προχθές τη νύχτα, ο μεγαλύτερος αριθμός των βαγονιών είχε αποσυρθεί από την περιοχή, ενώ σήμερα τα ξημερώματα αποσύρθηκε και το τελευταίο.