powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Πιτσιόρλας: Μετά τον ΟΛΠ, ακολουθούν ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ


Ιούλιος 2013. Γιώργος Σταθακης όταν ο ΣΥΡΙΖΑ το "έπαιζε" Αριστερό κόμμα:  « Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είναι σήμερα πλέον μια κερδοφόρα επιχείρηση. Η διατήρηση των μετοχών της στην κυριότητα του δημοσίου θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά οφέλη για τα δημόσια ταμεία. 
Μετά τον ΟΛΠ, προχωράμε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΛΘ, δήλωσε ο Χαλκιδικιώτης   πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στο Mega.

Πιτσιόρλας πριν το 'αστέρι της αριστεράς' 
αρχίσει να ‹πουλάει Ελλάδα›
Όπως είπε, στο τέλος Μαΐου θα έχουμε δεσμευτικές προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ για τον ΟΛΘ, οκτώ εταιρείες από όλο τον κόσμο διεκδικούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, στόχος τον Ιουλιο να υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.


ΣΥΡΙΖΑ Σαθάκης : Ξεπουλάνε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων
«Η ανακοίνωση της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. θέτει ερωτηματικά τόσο για την σκοπιμότητα όσο και για τους όρους υπό τους οποίες διεξάγεται ο εν λόγω διαγωνισμός» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της

Όπως τονίζει ο Γιώργος Σταθακης «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είναι σήμερα πλέον μια κερδοφόρα επιχείρηση. Η διατήρηση των μετοχών της στην κυριότητα του δημοσίου θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά οφέλη για τα δημόσια ταμεία. Ταυτόχρονα, η εξαγγελθέντα ιδιωτικοποίηση τραυματίζει οποιοδήποτε μελλοντική προσπάθεια για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στον κλάδο των μεταφορών και ένταξης της χώρας στα δίκτυα του διεθνούς εμπορίου. Τέλος, προωθείται μια εποχή που η μετακίνηση με το τραίνο αναμένεται διεθνώς να αναγεννηθεί τόσο ως μέσου τουριστικής περιήγησης όσο ως μέσο μαζικής μεταφοράς για τους πολίτες»